Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό
spot_img

Νέα έκθεση δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι κουζίνας δεν γνωρίζουν αρκετά για το πώς να αποφύγουν να μολύνουν τους πελάτες και τους συναδέλφους τους με Νοροϊό, όπως αποκαλύπτει η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων.

Σε μια εκστρατεία ελέγχου και καθοδήγησης, για τη νόσο από νοροϊό η Δανέζικη Υπηρεσία Κτηνιατρικών Θεμάτων και Τροφίμων έλεγξε κατά πόσον οι εταιρείες τροφίμων και το προσωπικό που εργάζεται σε διαφορετικούς τύπους κουζινών έχουν τον έλεγχο των διαδικασιών για την αποφυγή μόλυνσης από νοροϊό.

Η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων επισκέφθηκε περισσότερες από 1.000 εταιρείες, έδωσε έξι προειδοποιήσεις και αντιμετώπισε 39 “ασήμαντες” όπως τις χαρακτηρίζει παραβιάσεις. Εκτός του ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων ήταν σε χαμηλά επίπεδα, υπήρχαν και πολλοί υπάλληλοι κουζίνας που δεν γνώριζαν αρκετά για το πώς μολύνει ο ιός αυτός τα τρόφιμα, ότι προκαλεί γαστρεντερίτιδα και πώς να αποφευχθεί η μετάδοση της λοίμωξης σε πελάτες και συναδέλφους.

Οι καλές ροές εργασιών και η καλή υγιεινή της κουζίνας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μια κουζίνα δεν αρρωσταίνει τους πελάτες της , μεταξύ άλλων, με νοροϊό. Μπορούμε να συμβουλεύουμε και να καθοδηγούμε τις εταιρείες, αλλά το βαρύ φορτίο πρέπει να το τραβήξουν οι ίδιες τις εταιρείες“,επισημαίνει η επικεφαλής τμήματος της Δανέζικης Υπηρεσίας Τροφίμων, Annette Perge.

Το φθινόπωρο του 2021, η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων είχε τρέξει μια ενημερωτική εκστρατεία με στόχο τους υπαλλήλους κουζίνας, με έμφαση στην παραμονή στο σπίτι από την εργασία στην κουζίνα τουλάχιστον 48 ώρες μετά την σύμπτωμα λοίμωξης από Νοροϊό, η οποία χαρακτηρίζεται απίστευτα μεταδοτική.

Δύο από τα καλύτερα όπλα κατά του Νοροϊού είναι το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών και η παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση ασθένειας για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο