ΑρχικήΝέαΈρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

Έρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

2 λεπτά ανάγνωσης

Νέα έκθεση δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι κουζίνας δεν γνωρίζουν αρκετά για το πώς να αποφύγουν να μολύνουν τους πελάτες και τους συναδέλφους τους με Νοροϊό, όπως αποκαλύπτει η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων.

Σε μια εκστρατεία ελέγχου και καθοδήγησης, για τη νόσο από νοροϊό η Δανέζικη Υπηρεσία Κτηνιατρικών Θεμάτων και Τροφίμων έλεγξε κατά πόσον οι εταιρείες τροφίμων και το προσωπικό που εργάζεται σε διαφορετικούς τύπους κουζινών έχουν τον έλεγχο των διαδικασιών για την αποφυγή μόλυνσης από νοροϊό.

- Advertisement -

Η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων επισκέφθηκε περισσότερες από 1.000 εταιρείες, έδωσε έξι προειδοποιήσεις και αντιμετώπισε 39 “ασήμαντες” όπως τις χαρακτηρίζει παραβιάσεις. Εκτός του ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων ήταν σε χαμηλά επίπεδα, υπήρχαν και πολλοί υπάλληλοι κουζίνας που δεν γνώριζαν αρκετά για το πώς μολύνει ο ιός αυτός τα τρόφιμα, ότι προκαλεί γαστρεντερίτιδα και πώς να αποφευχθεί η μετάδοση της λοίμωξης σε πελάτες και συναδέλφους.

Οι καλές ροές εργασιών και η καλή υγιεινή της κουζίνας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μια κουζίνα δεν αρρωσταίνει τους πελάτες της , μεταξύ άλλων, με νοροϊό. Μπορούμε να συμβουλεύουμε και να καθοδηγούμε τις εταιρείες, αλλά το βαρύ φορτίο πρέπει να το τραβήξουν οι ίδιες τις εταιρείες“,επισημαίνει η επικεφαλής τμήματος της Δανέζικης Υπηρεσίας Τροφίμων, Annette Perge.

- Advertisement -

Το φθινόπωρο του 2021, η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων είχε τρέξει μια ενημερωτική εκστρατεία με στόχο τους υπαλλήλους κουζίνας, με έμφαση στην παραμονή στο σπίτι από την εργασία στην κουζίνα τουλάχιστον 48 ώρες μετά την σύμπτωμα λοίμωξης από Νοροϊό, η οποία χαρακτηρίζεται απίστευτα μεταδοτική.

Δύο από τα καλύτερα όπλα κατά του Νοροϊού είναι το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών και η παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση ασθένειας για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.