Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλυσίδα μπαρ χρεώνει παραπάνω τις ώρες αιχμής!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑλυσίδα μπαρ χρεώνει παραπάνω τις ώρες αιχμής!
spot_img

Αντιδράσεις στα social media.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στην πρακτική της «δυναμικής Τιμολόγησης» που χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια από διάφορους κλάδους, οι οποίοι προσφέρουν μειωμένες τιμές σε προϊόντα που ή πλησιάζουν τις ημερομηνίες λήξης τους, ή αν αφορά αεροπορικές εταιρείες δίνουν πιο φθηνά θέσεις που δεν έχουν πουληθεί την τελευταία στιγμή, ή ξενοδοχεία που δίνουν σε μειωμένες τιμές δωμάτια σε λιγότερο δημοφιλείς ημέρες.

- Advertisement -

Την ίδια λογική αλλά… «από την ανάποδη» εφαρμόζει μία αλυσίδα παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Stonegate Group, ιδιοκτήτρια 4.000 παμπ (Slug & Lettuce και Yates), θα χρησιμοποιεί πλέον «δυναμική τιμολόγηση», στα 800 bar χρεώνοντας περισσότερα για ποτά κατά τις ώρες αιχμής. Πιο συγκεκριμένα θα αυξήσει τις τιμές τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα που η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ τα ποτά θα πωλούνται σε κανονικές τιμές τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Σε απάντηση στο New Food , ένας εκπρόσωπος του Stonegate Group δήλωσε: «Αυτή η ευελιξία μπορεί να σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμολόγηση μπορεί να αυξηθεί οριακά σε επιλεκτικές παμπ και μπαρ λόγω των αυξημένων απαιτήσεων κόστους για την επιχείρηση με πρόσθετες απαιτήσεις προσωπικού ή αδειοδότησης, όπως πρόσθετα μέλη για την ασφάλεια”.

Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση προκάλεσε μια οργισμένη απάντηση από ορισμένους πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Συμβαίνει ήδη στην τοπική μου παμπ – κάτι σαν £ 3,40 η πίντα πριν τις 19:00, £ 4,20 μετά. Νομίζω ότι είναι κίνηση μπούμερανγκ, αφού είναι συχνά άδειο μετά τις 19:00”, είπε ένας.

«Αν συνεχίσουν με αυτό, δεν θα υπάρχει μια πολυσύχναστη παμπ Stonegate», είπε ένας άλλος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα