ΑρχικήΝέαΕστίαση: Προς κατάργηση οι τηγανητές πατάτες από τα μενού;

Εστίαση: Προς κατάργηση οι τηγανητές πατάτες από τα μενού;

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι τιμές στο ηλιέλαιο αλλά και το πλαφόν που εφαρμόζεται στην παροχή του προκαλούν μεγάλα προβλήματα σε καταστήματα «γρήγορης» εστίασης, φαστ φουντ, ταβέρνες και ψησταριές, κι έτσι έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες ακόμη και σκέψεις να «καταργηθεί» η τηγανιτή πατάτα από τα μενού για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η ακρίβεια, όσο και το ζήτημα των ελλείψεων.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε στον Alpha 9.89 ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, λέγοντας πως «Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Έχουμε πρόβλημα στις πρώτες ύλες, ηλιέλαιο και άλευρα έχουν μια τεράστια αύξηση τιμών, μόνο το ηλιέλαιο πωλείται στα 32 και τα 35 ευρώ. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει διαθέσιμο το επόμενο διάστημα».

- Advertisement -

Σημείωσε πως καλώς το υπουργείο Ανάπτυξης παρενέβη ώστε να γίνει καταγραφή των αποθεμάτων. «Το κυριότερο πρόβλημα είναι να μην υπάρχουν στοκ που κρύβονται και να βγαίνουν όταν επιθυμούν. Αυτό οδηγεί σε τεχνητή αύξηση της τιμής».

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν μπορεί να ανοίξει μια κουζίνα με 10 και 20 λίτρα, τα τηγάνια είναι κύριο μέρος στην κουζίνα». «Οι άνθρωποι είναι παγωμένοι», κατέληξε, ενώ σήμερα όλο και περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ βάζουν πλαφόν και στα φυσικά τους καταστήματα για την πώληση ηλιελαίου και άλλων προϊόντων. Υπενθυμίζεται πως στην χονδρική το πλαφόν έχει εφαρμοστεί εδώ και κάποιες εβδομάδες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στην τιμή του ηλιελαίου μπορεί να οδηγήσει σε αντικατάσταση τηγανιτών φαγητών και κυρίως της τηγανιτής πατάτας ή σε αλλαγή χρέωσής τους, κάτι που όμως θεωρείται πως δεν είναι βιώσιμο για τον καταναλωτή και τα περισσότερα καταστήματα θέλουν να το αποφύγουν. Σημειώνεται πως εκτός από τις τηγανιτές πατάτες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνολικά τα τηγανιτά φαγητά ανησυχούν τους καταστηματάρχες.

Πηγή: TyposThes

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται 16.200 συσκευασίες φυστικοβούτυρου – Επιβίωση σαλμονέλας και μεγάλες επιδημίες – Του Ν. Γδοντέλη

Γιατί η Salmonella αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο στα βούτυρα ξηρών καρπών και πώς μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από έναν χρόνο.

Το βαζάκι που έχουμε όλοι στην κουζίνα μπορεί να κρύβει σαλμονέλα – Αναλύσεις, έρευνες και ανακλήσεις αποκαλύπτουν τον κίνδυνο

Έρευνες και εργαστηριακοί έλεγχοι εξετάζουν έναν κίνδυνο που συνδέεται με προϊόντα που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά.

Ο μουσακάς γίνεται μάθημα Χημείας Τροφίμων – Τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο ταψί – Του Ν. Γδοντέλη

Από την απορρόφηση λαδιού μέχρι τη μπεσαμέλ, η επιστήμη εξηγεί όσα συμβαίνουν κατά την παρασκευή του μουσακά.