Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Να γιατί οι Σουηδοί πίνουν το καφέ τους με αυγό

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΝα γιατί οι Σουηδοί πίνουν το καφέ τους με αυγό
spot_img

Ο σουηδικός καφές με αυγό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Έχετε ακούσει για τον καφέ με αυγό; Όχι, δεν είναι φάρσα ή περίεργο γαστρονομικό πείραμα. Αυτό το μοναδικό ρόφημα απολαμβάνουν οι Σουηδοί για γενιές και η δημοτικότητά του εξαπλώνεται σιγά σιγά στους λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο.

Η μέθοδος παρασκευής προέρχεται από Σκανδιναβούς μετανάστες στην Αμερική και συχνά αναφέρεται ως «καφές υπόγειου εκκλησίας» λόγω της δημοτικότητάς του σε εκδηλώσεις της Λουθηρανικής Εκκλησίας. Για την παρασκευή σουηδικού καφέ αυγού, ένα ωμό αυγό προστίθεται στους κόκκους του καφέ πριν παρασκευαστεί ο καφές, δημιουργώντας ένα μείγμα που μοιάζει με χώμα σε γλάστρα.

Το αυγό καθαρίζει τον καφέ, μειώνοντας την οξύτητά του και δημιουργώντας μια πιο ελαφριά, καθαρή γεύση. Ο σουηδικός καφές με αυγό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

  1. Ποτό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
    Το αυγό προσθέτει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, υγιή λίπη και απαραίτητες βιταμίνες όπως Β12 και D στον καφέ. Ο Ramya B, διαιτολόγος στο Cloudnine Group of Hospitals, τονίζει ότι ένα μόνο αυγό παρέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των μυών και τη γενική υγεία. Η προσθήκη ενός αυγού μετατρέπει ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ σε ένα πιο ουσιαστικό ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας και να προσφέρει ενέργεια.
  2. Ενισχύει τη σωματική και πνευματική απόδοση
    Η καφεΐνη στον καφέ είναι γνωστή για την ικανότητα της να βελτιώνει την εγρήγορση, την εστίαση και τη σωματική απόδοση. Ο Malhotra σημειώνει ότι όταν συνδυάζεται με την πρωτεΐνη και τα λίπη από τον αυγό, αυτός ο συνδυασμός αποτελεί το ιδανικότερο ρόφημα πριν την προπόνηση, παρέχοντας τόσο άμεση ενέργεια από την καφεΐνη όσο και μακροχρόνια ενέργεια από την πρωτεΐνη και τα λίπη.
  3. Μείωση οξύτητας
    Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του σουηδικού καφέ αυγού είναι η μειωμένη οξύτητα του σε σύγκριση με τον κανονικό καφέ. Οι πρωτεΐνες του αυγού συνδέονται με τις όξινες ενώσεις του καφέ, με αποτέλεσμα ένα πιο απαλό, λιγότερο πικρό ρόφημα. Η Ramya προσθέτει ότι αυτό διευκολύνει το στομάχι για όσους αντιμετωπίζουν παλινδρόμηση οξέος ή πεπτικές ενοχλήσεις από τον κανονικό καφέ.
  4. Τα αντιοξειδωτικά του καφέ
    Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε πολυινόλες, που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Ο Malhotra επισημαίνει ότι η τακτική κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον, η νόσος του Αλτσχάιμερ και ορισμένων μορφών καρκίνου. Με την προσθήκη ενός αυγού, ενισχύετε το θρεπτικό προφίλ του καφέ χωρίς να διακυβεύονται τα αντιοξειδωτικά του.

Προσοχή:

Ενώ ο σουηδικός καφές με αυγό έχει τα πλεονεκτήματά του, ο Malhotra συμβουλεύει να τον καταναλώσετε με μέτρο, ειδικά εάν παρακολουθείτε τη θερμιδική πρόσληψη ή τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Μια μερίδα μπορεί να περιέχει περίπου 200 θερμίδες, υψηλότερες από τον κανονικό μαύρο καφέ.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τον σουηδικό καφέ με αβγό;

Ενώ ο σουηδικός καφές με αυγό μπορεί να είναι θρεπτικός, δεν είναι κατάλληλος για όλους. Άτομα με αλλεργία στα αυγά πρέπει να το αποφεύγουν, καθώς μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από ήπιο ερεθισμό του δέρματος έως σοβαρή αναφυλαξία.

Επίσης, έγκυες γυναίκες, παιδιά και άτομα με ανοσοκαταστολή θα πρέπει να το αποφεύγονται λόγω του κινδύνου σαλμονέλας. Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στην καφεΐνη μπορούν να βιώσουν νευρικότητα ή πεπτική δυσφορία και όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη ή καρδιακές παθήσεις θα πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο λόγω της περιεκτικότητας του αυγού σε χοληστερόλη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο