Βαρύ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ταβέρνα στο Ναύπλιο για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.
Τσουχτερό πρόστιμο σε ταβέρνα στο Ναύπλιο για διάθεση ληγμένου ελαιολάδου και για μη αναγραφή της ένδειξης κατεψυγμένο σε πέντε είδη, επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ταβέρνα στο κέντρο του Ναυπλίου πίσω από την πλατεία Συντάγματος.
Ο έλεγχος έγινε στις 9 Ιουλίου και το πρόστιμο έφτασε τις 5.500 ευρώ καθώς οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση διέθετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περασμένης διατηρησιμότητας κατά παράβαση του άρθρου 13 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ που επισύρει πρόστιμο 3.000 ευρώ. Επίσης διαπιστώθηκε ότι για πέντε είδη δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι είναι κατεψυγμένα. Το πρόστιμο για αυτή την παράβαση είναι 500 ευρώ ανά είδος. Να σημειωθεί ότι ενώ σε σουπερμάρκετ και καταστήματα λιανικής επιτρέπεται να διατίθενται προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας, (με ημερομηνία “καλύτερα πριν από…”, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους μαζικής εστίασης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.