Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε γνωστό εστιατόριο-μπαρ στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε γνωστό εστιατόριο-μπαρ στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο
spot_img

Η ανακοίνωση περίληψης επιβολής προστίμου του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μ.Ε.Θεσσαλονίκης.

Με την υπ΄αριθμ. Οικ. 162118(4433)/4.3.2024 Απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ., επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις στην ατομική επιχείρηση ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. & ΣΙΑ Ο.Ε./ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ με δ.τ. “DESEO” που βρίσκεται στην οδό Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 43-45, Τ.Κ. 55 236 Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στην οδό Θ. Σοφούλη 99, Καλαμαριά Τ.Κ. 55 131 Θεσ/νικη, σύμφωνα με τα άρθρα 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄) κατ΄εφαρμογή του άρθρου 71 παραγράφου 4 εδαφίου Α «Για έλλειψη ενδείξεων, πεντακόσια ευρώ (500€) ανά είδος» της Ενότητας 7.2.Α «Τιμοκατάλογοι Εστίασης/Αναψυχής» του Κεφαλαίου 7 «Υπηρεσίες-Εστίαση/Αναψυχή» της υπ΄αριθμ. 91354/2017 (ΦΕΚ2983/Β΄)-Διόρθ. σφαλμ. στο ΦΕΚ 3080/Β΄/6.9.2017- Υπουργικής Απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ)», ποσού  πεντακοσίων ευρώ (500,00€) €) διότι  κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση την 22η Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 23:00 διαπιστώθηκε ότι,  ενώ στη  κουζίνα της βρέθηκε προς χρήση «ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα» στον τιμοκατάλογο δεν αναγράφονταν η ένδειξη του είδους του ελαίου και της χρήσης του, είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες φαγητών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή, στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης, κατά παράβαση του άρθρου 71 παρ. 3A της προαναφερθείσας Υ.Α.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο