Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρώμικα ποτήρια σε μπαρ: Πως να τα εντοπίσετε

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΒρώμικα ποτήρια σε μπαρ: Πως να τα εντοπίσετε
spot_img

Τα 6 σημάδια που δείχνουν εάν το ποτήρι που πίνετε στο μπαρ, είναι βρόμικο.

Εσείς που αγαπάτε το ποτό αλλά και τις βραδινές εξόδους, μάλλον θα πρέπει να δώσετε λίγο σημασία στη λεπτομέρεια καθώς όπως λέει ο John Cutts, ειδικός σε ποτήρια στο MeandMyGlass.co.uk, στη HuffingtonPost «είναι εύκολο να παρασυρθείς από τα τσουγκρίσματα χωρίς να καταλάβεις ότι το ποτήρι από το οποίο πίνεις δεν έχει καθαριστεί σωστά». Τα σημάδια βρωμιάς και λαδιού δεν είναι πάντα ορατά αμέσως όταν παίρνετε ένα ποτήρι, είπε ο Cutts. Αντίθετα, τα ενδεικτικά στοιχεία με φυσαλίδες και αφρό μπορεί να είναι ένας καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τη βρωμιά.

Στην πραγματικότητα, «Ένα βρώμικο ποτήρι μπύρας μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί εάν οι φυσαλίδες αρχίσουν να προσκολλώνται στο πλάι και εάν ο αφρός αφήνει ένα ασυνήθιστο σχέδιο μετά την κατανάλωση μιας γουλιάς», λέει ο Cutts.

Παρακάτω καταγράφονται ορισμένες από τις συμβουλές του:

1) Οι φυσαλίδες μπορεί να κολλήσουν στο πλάι του ποτηριού σας

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι υπολειμμάτων σαπουνιού ή βρωμιάς, λέει ο Cutts. Οι φυσαλίδες προσκολλώνται στα υπολείμματα στο εσωτερικό του ποτηριού, με αποτέλεσμα να μαζεύονται στο πλάι της μπύρας σας.

2) Κοιτάξτε το σχέδιο αφρού στο γυαλί

Αυτό είναι γνωστό ως «δοκιμή κορδονιών», είπε ο Cutts. «Μόλις γεμίσει το ποτήρι και πιείτε την πρώτη σας γουλιά, σημειώστε το σχέδιο που σχηματίζεται. Το κορδόνι που θα σχηματίσει το κεφάλι πρέπει να είναι ομοιόμορφο στο πλάι και να δημιουργεί κρίκους καθώς συνεχίζετε να πίνετε. Οποιαδήποτε ασυνήθιστα μοτίβα δείχνουν ένα βρώμικο ποτήρι».

3) Αρκετός αφρός που φεύγει γρήγορα

Σε κανέναν δεν αρέσει το υπερβολικά αφρώδες πάνω μέρος, αλλά «αν το “κεφάλι” ισιώσει αμέσως μετά τη γουλιά, είναι σημάδι ότι σας έδωσαν ένα βρώμικο ποτήρι», λέει ο Cutts.

4) Ελέγξτε για σωματίδια στο κάτω μέρος του ποτηριού σας

Εντάξει, ακούγεται προφανές, αλλά ο Cutts λέει ότι αν δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση του ποτηριού σας, ο έλεγχος του κάτω μέρους του ποτηριού για υπολείμματα θα μπορούσε να σας διαφωτίσει. «Πριν πιείτε μια γουλιά, ανασηκώστε το ποτήρι για να έχετε πλήρη θέα των σωματιδίων που επιπλέουν στο κάτω μέρος», συμβουλεύει.

5) Ένα αποχρωματισμένο χείλος

Ο αποχρωματισμός γύρω από το χείλος του ποτηριού σας θα μπορούσε να σημαίνει ότι εξακολουθεί να μένει λίγο λάδι πάνω του, προειδοποιεί ο Cutts. «Ορατά σημάδια όπως τα δακτυλικά σημάδια και οι λεκέδες από κραγιόν είναι επίσης σημάδια που πρέπει να προσέχετε», προειδοποιεί.

6) Είναι όλα στη γεύση

Τέλος, η τελευταία δοκιμή είναι η γεύση του ποτού σας. «Εάν κάποιο από τα προφανή σημάδια δεν φαίνεται, ο τελικός και πιο σημαντικός τρόπος για να δοκιμάσετε ένα βρώμικο ποτήρι είναι η γεύση της ίδιας της μπύρας. Φροντίστε να πιείτε μια μικρή γουλιά στην αρχή για να μην πιείτε όλη τη “βρώμικη” μπύρα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο