Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Η ΕΕ εισήγαγε μέλι αξίας 405,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 

ΑρχικήΝέαEurostat: Η ΕΕ εισήγαγε μέλι αξίας 405,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 
spot_img

H Γερμανία πρωταθλητής στις εισαγωγές

Το 2021, τα κράτη μέλη της ΕΕ εισήγαγαν 173.400 τόνους μελιού, από χώρες εκτός ΕΕ, αξίας 405,9 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με την Eurostat. Αντίθετα, το 2021, μόλις 25.500 τόνοι εξήχθησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός ΕΕ. Οι εξαγωγές αυτές ανήλθαν σε 146,6 εκατ. ευρώ.

Σε σύγκριση με το 2016, οι εισαγωγές μελιού από χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά 7% σε βάρος, ενώ οι εξαγωγές της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 10%.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μελιού καθώς το 2021, 51.900 τόνοι μελιού εισήχθησαν στη Γερμανία από κράτη εκτός ΕΕ (30% των συνολικών εισαγωγών μελιού εκτός ΕΕ). Αυτό καθιστά τη Γερμανία τον μεγαλύτερο εισαγωγέα μελιού στην ΕΕ από χώρες εκτός ΕΕ, μπροστά από την Πολωνία (32.200 τόνοι, 19%). Ακολουθεί το Βέλγιο (25.600 τόνους, 15%), η Ισπανία (14.500 τόνους, 8%) και η Πορτογαλία (7.100 τόνοι, 4%).

Η κύρια προέλευση του εισαγόμενου μελιού είναι η Ουκρανία. Οι εισαγωγές μελιού από χώρες εκτός ΕΕ το 2021 προέρχονταν κυρίως από την Ουκρανία (53.800 τόνοι, ή το 31% των συνολικών εισαγωγών μελιού εκτός ΕΕ), ακολουθούμενες από την Κίνα (48.000 τόνοι, 28%), το Μεξικό (15.500 τόνοι, 9 %), την Αργεντινή (14.400 τόνοι, 8%) και τη Βραζιλία (7.900 τόνοι, 5%).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο