Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιο ασφαλές το Ευρωπαϊκό ρύζι – Παρουσίαση στην 86η ΔΕΘ

ΑρχικήΝέαΠιο ασφαλές το Ευρωπαϊκό ρύζι - Παρουσίαση στην 86η ΔΕΘ
spot_img

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία

«Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον». Με αυτό το σύνθημα η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», εντός του εκθεσιακού κέντρου της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι.

Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουν η ChefAmbassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef, Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Θα προηγηθούν εκδηλώσεις (15/9, ξενοδοχείο Met) όπου οι φορείς του προγράμματος θα ενημερώσουν το κοινό για την βιωσιμότητα της καλλιέργειες αλλά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ενώ στις 16/9 θα διοργανωθεί επίσκεψη στους τόπους παραγωγής του ρυζιού στην περιοχή της Χαλάστρας με ξενάγηση (σε δημοσιογράφους) στα δέλτα των ποταμών Αξιού κι Αλιάκμονα όπου το ρύζι καλλιεργείται σεβόμενο το περιβάλλον με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα που αναπτύσσεται στην περιοχή.

Οι στόχοι του προγράμματος EURICE είναι η ενημέρωση για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού, και η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα