Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ποιοι είναι οι 20 καθηγητές που συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

ΑρχικήΝέαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ποιοι είναι οι 20 καθηγητές που συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
spot_img

Είκοσι μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης των Baas J, Boyack K, Ioannidis JPA., (2021) του Stanford University, του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3), όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς,

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για περισσότερους από 8.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Στη λίστα περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου. Η αξιολόγηση βασίζεται στη διεθνή επιστημονική βάση δεδομένων του Scopus και παρουσιάζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και κατά τη διάρκεια του έτους 2020.

- Advertisement -

Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Τα είκοσι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

επτά (7) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου,

πέντε (5) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής,

τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής,

δύο (2) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής

ένα (1) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας και

ένα (1) από το Γενικό Τμήμα.

ΟνοματεπώνυμοΤμήμα
Βαλιάντζας Ιωάννης, τέως ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής
Βόντας Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
Ζαμπέλας Αντώνιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Ζέρβας Γεώργιος, Ομὀτιμος ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής
Καβαλλιεράτος Νικόλαος,Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
Κουτίνας Απόστολος,Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Λάμπρου Νικόλαος, ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
Μαντάλα Ιωάννα, Αναπληρώτρια ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Μενεγάκη Αγγελική,Αναπληρώτρια ΚαθηγήτριαΓενικό Τμήμα
Μουντζούρης Κωνσταντίνος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής
Μπριασούλης Δημήτρης,Ομότιμος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής
Νυχάς Γεώργιος-Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Πανάγου Ευστάθιος,Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Παπαδάκης Γεώργιος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής
Παπανικολάου Σεραφείμ, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Σάββας Δημήτριος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
Σκανδάμης Παναγιώτης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Σούλης Κωνσταντίνος, Επίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής
Τσαντίλη Ελένη, ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
Ψωμιάδης Εμμανουήλ, Επίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/367103_geoponiko-panepistimio-20-kathigites-toy-sto-2-ton-koryfaion-epistimonon

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα