Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Coca Cola US ανακάλεσε 2.000 αναψυκτικά λόγω παρουσίας ξένου σώματος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH Coca Cola US ανακάλεσε 2.000 αναψυκτικά λόγω παρουσίας ξένου σώματος
spot_img

Ανακλήθηκαν αναψυκτικά Diet Coke, Sprite και Fanta Orange.

Η Coca-Cola ανακάλεσε οικειοθελώς τρία προϊόντα αναψυκτικού σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να ανακοινώνει σε μια αναφορά ότι τα  αναψυκτικά  μπορεί να έχουν μολυνθεί με “πιθανό ξένο υλικό” χωρίς να ανακοινώνει για τι είδους ξένο υλικό πρόκειται.

Πρόκειται για Διαιτητική κόλα  (Diet Coke) συσκευασμένη σε κουτιά αλουμινίου 12 oz – συσκευασία ψυγείου 12 συσκευασιών, Fanta Orange συσκευασμένο σε κουτιά αλουμινίου 12 oz – συσκευασία ψυγείου 12 συσκευασιών και Sprite συσκευασμένο σε δοχεία αλουμινίου 12 oz – συσκευασία ψυγείου 12 συσκευασιών. Η ανάκληση, περιλαμβάνει 1.557 περιπτώσεις Sprite, 417 περιπτώσεις Diet Coke και 14 περιπτώσεις Fanta Orange, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η ανάκληση ταξινομήθηκε ως ανάκληση Κατηγορίας ΙΙ από τον FDA. Η κατηγορία ΙΙ υποδεικνύει μια περίσταση κατά την οποία “ένα προϊόν παραβίασης μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία.”

Η μόλυνση από ξένο υλικό (FM) είναι ένα επίμονο πρόβλημα που επηρεάζει όλους τους τύπους βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων. Το ξένο σώμα στα τρόφιμα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους καταναλωτές  αλλά και για τη φήμη μιας εταιρείας. Ως ξένο υλικό ορίζεται οποιαδήποτε μη τροφή, ξένα σώματα που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια ή τραυματισμό στον καταναλωτή και δεν αποτελούν συνήθως μέρος του τροφίμου. Ξένα υλικά μπορούν να εισέλθουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων ως μέρος των πρώτων υλών όπως κουκούτσια φρούτων, κόκαλα ή μολυντές όπως πέτρες, έντομα, χώμα, κόκκοι, γυαλί  ή πλαστικά κομμάτια. Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι το πιο κοινό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο