Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η χρήση των PFAS στα υλικά συσκευασίας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΗ χρήση των PFAS στα υλικά συσκευασίας τροφίμων
spot_img

Ανάλυση των υλικών συσκευασίας και έλεγχος της ασφάλειας τους.

Υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητα μας και διαθέτουν ιδιότητες αντικολλητικής δράσης όπως είναι τα αντικολλητικά χαρτιά, τα σκεύη μαγειρικής αλλά ακόμη και τα κουτιά των fast foods έχουν έρθει στο προσκήνιο λόγω της πιθανής περιεκτικότητας τους στις υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες ή αλλιώς τα πλέον γνωστά σε όλους PFAS.

Τα PFAS είναι μια οικογένεια χιλιάδων χημικών ενώσεων οι οποίες λόγω του πολύ ισχυρού δεσμού μεταξύ του άνθρακα (C) και του φθορίου (F) χαρακτηρίζονται από τη μακροχρόνια παραμονή τους στο περιβάλλον με την ιδιότητα αυτή να τους προσδίδει τον τίτλο των αιωνόβιων χημικών. Είναι δηλαδή χημικές ουσίες οι οποίες μετά την χρήση τους δεν διασπώνται αλλά αντιθέτως βιοσυσσωρεύονται με αποτέλεσμα να μολύνουν το περιβάλλον και τα υπόγεια ύδατα.

Η επαφή ωστόσο του καταναλωτή με τα PFAS είναι πιο άμεση και καθημερινή λόγω της χρήσης των αντικολλητικών σκευών. Αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της ικανότητάς τους να απωθούν το νερό και το λάδι, κάτι που διευκολύνει αρκετά τον καταναλωτή στην καθημερινότητα του χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα σκεύη. Σημαντικό ωστόσο είναι να σημειωθεί ότι οι ουσίες PFAS δεν έχουν μελετηθεί για την ασφάλεια τους και όσες έχουν μελετηθεί έχουν παρουσιάσει σημάδια επικινδυνότητας για την υγεία του καταναλωτή. Απώτερος σκοπός των παραπάνω είναι ο περιορισμός χρήσης τους, η ανάπτυξη ενός συνόλου αναλύσεων για τον ασφαλή εντοπισμό τους στα υλικά συσκευασίας και η προστασία του καταναλωτή.

Στα εργαστήρια QACSFOOD έχοντας πολυετή εμπειρία στην ανάλυση των υλικών συσκευασίας και τον έλεγχο της ασφάλειας τους, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες στοχεύουμε στον προσδιορισμό των ενώσεων PFAS και την διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή. Διαθέτουμε τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση τους, ελέγχοντας τη συμμόρφωση τους με τα θεσπισμένα νομοθετικά όρια.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο contact@qacslab.com ή στο 210-4171597 για να συζητήσουμε πώς οι υπηρεσίες μας στα υλικά συσκευασίας  μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο