Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ δεν θα επεκτείνει την επέκταση cold treatment σε όλα τα εισαγόμενα εσπεριδοειδή

ΑρχικήΝέαΗ ΕΕ δεν θα επεκτείνει την επέκταση cold treatment σε όλα τα εισαγόμενα εσπεριδοειδή
spot_img
spot_img

Η ΕΕ θεωρεί ότι ο αριθμός των μη συμμορφώσεων, είναι μικρός για να επεκταθεί η διαδικασία ψυχρής επεξεργασίας σε όλα τα εσπεριδοειδή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει την απαίτηση ψυχρής επεξεργασίας σε όλα τα εσπεριδοειδή από τη Νότια Αφρική ή σε εκείνα από άλλα έθνη που κινδυνεύουν από παράσιτα. Αυτή η απαίτηση, εφαρμόστηκε αρχικά αποκλειστικά στα πορτοκάλια από τη Νότια Αφρική το 2022 μετά την πίεση που άσκησαν οι ευρωπαίοι παραγωγοί προκειμένου να αντιμετωπιστούν παράσιτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Incofruit Hellas η Ευρωπαϊκή Επιτροπής εκτιμά ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις που να απαιτούν ύπαρξη νέων μέτρων με ψυχρή επεξεργασία. Δεδομένου του μικρού αριθμού μη συμμορφώσεων που παρατηρήθηκαν, η Επιτροπή επέλεξε να μην επιβάλει αυτή τη μεταχείριση σε άλλα νοτιοαφρικανικά εσπεριδοειδή, και οι τυχόν μελλοντικοί πρόσθετοι περιορισμοί θα βασίζονται σε τεχνικά και επιστημονικά στοιχεία και θα αποφασιστούν μετά από διμερείς διαβουλεύσεις με τις χώρες εταίρους.

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής πορτοκαλιών που εφαρμόστηκαν το 2022 για τα πορτοκάλια απαιτούν από τον εξαγωγέα να διαθέτει το νέο φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι τα πορτοκάλια του έχουν καλλιεργηθεί σε εγκεκριμένο μέρος, να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τη θερμοκρασία που ορίζεται στον νέο κανόνα, τόσο στη φάση της προψύξης όσο και κατά τη διάρκεια της ίδιας της ψυχρής επεξεργασίας. Οι κανονισμοί απαιτούν προψύξη στους 5oC στην αρχή και επεξεργασία κατά τη μεταφορά στους -1oC έως 2oC βαθμούς για 25 ημέρες. Οι εξαγωγείς μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: μια κρύα επεξεργασία μεταξύ -1oC και 0oC για 16 ημέρες ή μεταξύ -1oC και 2oC για 20 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειριστές θα πρέπει να προψύξουν στους 0oC και 2oC, αντίστοιχα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθενειών που προκαλούνται από το παθογόνο βακτήριο Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.

Μήνυση στον Αυγενάκη μετά τις καταγγελίες Χαρουτουνιάν για απευθείας αναθέσεις

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν Κόκκαλης - Αυλωνίτης για τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κατά Αυγενάκη.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα