ΑρχικήΝέαΗ εικόνα του Πανορμίτη φέρνει κοντά το Σιδηρόκαστρο με τη Σύμη

Η εικόνα του Πανορμίτη φέρνει κοντά το Σιδηρόκαστρο με τη Σύμη

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο περικαλλής ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, φιλοξενεί την ιερά εικόνα του Πανορμίτη με το ασημένιο πουκάμισο.

Στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, οι κάτοικοι τιμούν ιδιαίτερα σήμερα την εορτή των Παμμεγίστων Ταξίαρχων Μιχάλη και Γαβριήλ κι αυτό γιατί από το 2019, στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Πανορμίτη από τη Σύμη.

- Advertisement -

   Η καταγωγή ορισμένων κατοίκων του Σιδηροκάστρου από τα Δωδεκάνησα -και ιδιαίτερα τη Σύμη, αλλά και ένα προσωπικό τάμα του σημερινού εφημέριου του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, οδήγησαν στο να ζητήσουν την ευλογία από τη μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη για την αγιογράφηση ενός αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας.

   Έτσι, το 2019 ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση της εικόνας, ενώ έναν χρόνο μετά κατασκευάστηκε και το ασημένιο πουκάμισο. Ο περικαλλής ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, με τον εντυπωσιακό ελαιώνα στον περίβολό του φιλοξενεί την ιερά εικόνα του Πανορμίτη και κάθε χρόνο τέτοια μέτρα, εκατοντάδες προσκυνητές από τη γύρω περιοχή έρχονται να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του Ταξιάρχη Μιχαήλ και να προσκυνήσουν την εικόνα του.

- Advertisement -

   Ο εφημέριος του ναού π. Παύλος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κρύβει τη χαρά και τη συγκίνησή του, που μετά από χρόνια υλοποιήθηκε η επιθυμία και το τάμα πολλών πιστών για να υπάρχει και στη Μακεδονία η ευλογία του Πανορμίτη από τη Σύμη.

   «Με την ευλογία του Σεβασμιότατου ποιμενάρχη μας, μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου αλλά και του μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομου, καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας να τιμούν τον Πανορμιτη. Η εικόνα του Πανορμίτη στον ναό μας ενώνει τις δυο άκρες της πατρίδας μας και αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για όλους μας» καταλήγει ο π. Παύλος.

- Advertisement -

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου