Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα “κάρφωσε” στο RASFF την Ισπανία για το μολυσμένο κρέας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ελλάδα “κάρφωσε” στο RASFF την Ισπανία για το μολυσμένο κρέας
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα για σαλμονέλα σε κρέας προέλευσης Ισπανίας.

Σήμερα οι Ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής πληροφοριών, μεταξύ των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF), για το μολυσμένο κρέας προέλευσης Ισπανίας.  Η Κατηγορία κινδύνου της ειδοποίησης είναι “σοβαρός” καθώς μετά από δειγματοληψία του ΕΦΕΤ κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία “ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ” (Frozen quail meat (4 pieces)) που παράγεται στην Ισπανία από την επιχείρηση Urgel Ganadera S.A. διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έγινε από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας. Την περασμένη Πέμπτη ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ούτε έχουν αλλοιωμένη γεύση. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από μόλυνση σαλμονέλας. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ασθενές. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση. Περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο