Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Blue Economy Forum

ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Blue Economy Forum
spot_img

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε στις συζητήσεις του Blue Economy Forum II, που πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με θέμα «The Green-Blue Recovery and the UN Ocean Decade». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη της θαλάσσιας οικονομίας, η οποία αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη χώρα μας. Αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν τις υδατοκαλλιέργειες και την αλιεία, την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την ανάπτυξη νέων γαλάζιων τεχνολογιών.

Στις συζητήσεις της 4ης ενότητας με θέμα «Φαγητό από τον ωκεανό: Αλιεία και Υδατοκαλλιέργεια» έλαβαν μέρος η Lara Barazi-Γερουλάνου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, CEO στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), η Ισμήνη Μπογδάνου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ, ο Dr. Arab Hoballah, εκτελεστικός διευθυντής της SEED και o Φίλιππος Παπαγεωργίου, διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης της Αλιείας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Υδάτων και Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της ΕΛΟΠΥ ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, τα ερευνητικά προγράμματα, η συμβολή της υδατοκαλλιέργειας της ΕΕ στη στρατηγική “Green Deal” και “Farm to Fork”, καθώς και τα μέσα και εργαλεία διαφήμισης και επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η ΕΛΟΠΥ για την προώθηση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ψαριού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο