Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στη “μάχη” για την υγιεινή διατροφή

ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στη "μάχη" για την υγιεινή διατροφή
spot_img

Η υγιεινή διατροφή προτεραιότητα για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών

Τη δέσμευσή του να συμβάλει στην προώθηση ισορροπημένων διατροφικών προτύπων και στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη μείωση της παχυσαρκίας επιβεβαιώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από πρωτοβουλίες με μετρήσιμα αποτελέσματα και την εφαρμογή μίας πολιτικής υπεύθυνης πληροφόρησης και ενημέρωσης, ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου να αναπτύσσουν δράσεις και εθελοντικές δεσμεύσεις, με γνώμονα ένα καλύτερο διατροφικά μέλλον, ειδικά για τη νέα γενιά η οποία αποτελεί την αφετηρία για τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΤ εκπροσωπώντας τις σύγχρονες επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών, συμμετέχει ενεργά στην Εθνική Επιτροπή Διατροφής του Υπουργείου Υγείας, για τη διαμόρφωση της Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής και την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει συμμετοχή και συνυπευθυνότητα από όλους τους ενδιαφερόμενους: Αρχές, Επιστημονική κοινότητα, Βιομηχανία, Λιανεμπόριο, μαζική εστίαση, κοινωνία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος, μέσω του ελληνικού Pledge που ξεκίνησε το 2021 με την υποστήριξη του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), συμβάλλει στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διατροφικού περιβάλλοντος για τα παιδιά. Το ελληνικό Pledge αποτελεί ένα πλαίσιο εθελοντικών δεσμεύσεων, με στόχο τη βελτίωση των προτύπων διαφήμισης τροφίμων και ποτών σε παιδιά κάτω των 13 ετών, με τα αποτελέσματα ως τώρα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς τόσο στην τηλεόραση όσο και στα digital Μέσα η συμμόρφωση αγγίζει το 100%.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΤ με τον Κώδικα Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία εστιάζει σε πρωτοβουλίες και σχέδια δράσης για την ισορροπημένη διατροφή και την ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα, ενώ στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών ώστε να κάνουν συνειδητές επιλογές. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις του κλάδου με την ανασύνθεση των προϊόντων τους προσφέρουν, πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές σε τρόφιμα που διακρίνονται για την ασφάλεια, την υψηλή ποιότητα, τη διατροφική τους αξία και το φιλικό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Κάθε προσπάθεια της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, αντανακλά τη διάθεση ουσιαστικής στήριξης των νοικοκυριών και γίνεται με γνώμονα τη διάθεση προϊόντων, προσιτών για όλους, παρά τις προκλήσεις που δημιουργούν οι παγκόσμιες συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Ιωάννης Γιώτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, δήλωσε: «Η προώθηση της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής και η προστασία της νέας γενιάς αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Μέσα από την ανάπτυξη δράσεων όπως το ελληνικό Pledge και η Ανασύνθεση Τροφίμων, αλλά και μέσα από την ενεργό συμμετοχή μας στην Εθνική Επιτροπή Διατροφής, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην προσφορά ασφαλών και υγιεινών επιλογών διατροφής για τα παιδιά μας. Η υγιεινή διατροφή είναι το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή και είναι χρέος μας να τοποθετήσουμε ισχυρές βάσεις μέσα από θρεπτικές και βιώσιμες επιλογές».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο