Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια

ΑρχικήΝέαΗ νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια
spot_img

Η Σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας και στα εργαστήρια αυτών, διάρκειας δύο ετών, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει συνολικά αυξήσεις 15% και οι μισθοί διαμορφώνονται από 830 ευρώ (o κατώτατος οριοθετημένος μισθός), 862,95 ευρώ, 871,50 ευρώ έως 906,10 ευρώ, ανάλογα την κατηγορία και την ειδικότητα.

Παράλληλα, διατηρούνται στο ακέραιο όλοι οι θεσμικοί όροι.

Οι τριετίες αμείβονται με 5% επί του βασικού μισθού ανά τριετία, ενώ, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο αυτό ισχύουν έξι τριετίες και όχι τρεις.

Η Σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, οι κοινωνικοί εταίροι ΠΟΕΕΤ, ΟΕΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ, έκαναν το χρέος τους και ρύθμισαν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του κλάδου αυτού και, τώρα, απομένει να κηρυχθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γενικώς υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο