Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Pepper X είναι ο νέος κάτοχος Γκίνες για την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον πλανήτη

ΑρχικήΝέαΗ Pepper X είναι ο νέος κάτοχος Γκίνες για την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον πλανήτη
spot_img

Η επώδυνη εμπειρία της δοκιμής – video.

Οι καλλιεργητές τσίλι ανταγωνίζονται μεταξύ τους «ανελέητα» για να δημιουργήσουν την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα Scoville. Η κλίμακα Scoville είναι μια κλίμακα μονάδας θερμότητας (πόσο καυτερές είναι) για πιπεριές, οι οποίες ταξινομούνται από την πιο ήπια ως την πιο καυτερή. Οι μονάδες θερμότητας Scoville (SHU) είναι, ουσιαστικά μια μέτρηση ζάχαρης και νερού δηλαδή, πόση ζάχαρη και νερό χρειάζεται να αραιωθεί η καψαϊκίνη σε μια πιπεριά τσίλι για να φτάσει κανείς σε σημείο να μην αισθάνεται πλέον καθόλου το κάψιμο στο στόμα.

Υπάρχουν περισσότερες από 50.000 ποικιλίες πιπεριάς στον κόσμο και νέες ποικιλίες που δημιουργούνται ετησίως. Μέχρι σήμερα η πιο γνωστή και πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο ήταν η Carolina Reaper. Όμως έχασε τα πρωτεία από την Pepper X μία πιπεριά τσίλι Capsilum, η οποία κέρδισε το βραβείο ρεκόρ Γκίνες ως η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου. Η εκπληκτική βαθμολογία του Pepper X στο Scoville υπολογίστηκε από το Πανεπιστήμιο Winthrop στη Νότια Καρολίνα, το οποίο διεξήγαγε δοκιμές χρησιμοποιώντας δείγματα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ed Currie, δημιουργός του Pepper X, εμφανίστηκε στην εκπομπή « Hot Ones » στο YouTube., για να λάβει το βραβείο. Αλλά δεν πρόκειται και για ιδιαίτερα μεγάλη νίκη αφού ο ίδιος είχε δημιουργήσει και την Carolina Reaper.

Η Pepper X μετράει 2,693 εκατομμύρια μονάδες θερμότητας Scoville  ενώ η Carolina Reaper  2.200.000 SHU. Η εξαιρετική πικάντικη γεύση του τσίλι αναπτύχθηκε σε 10 χρόνια καλλιέργειας για να αναδυθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της εκλεκτικής αναπαραγωγής φυτών και 10 ή περισσότερες γενιές για το υβριδικό τσίλι για να σταθεροποιηθεί με την επιθυμητή έντονη πικάντικη γεύση. Ο δημιουργός της Pepper X, Ed Currie, παρήγαγε 100 υβριδικές διασταυρώσεις ετησίως με την πρόθεση ότι μία ή δύο θα πετύχαιναν για τον 10ετή κύκλο ανάπτυξης.

Πάντως η εμπειρία όσων δοκίμασαν την Pepper X όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν ιδιαίτερα επώδυνη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο