Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Pepper X είναι ο νέος κάτοχος Γκίνες για την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον πλανήτη

ΑρχικήΝέαΗ Pepper X είναι ο νέος κάτοχος Γκίνες για την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον πλανήτη
spot_img

Η επώδυνη εμπειρία της δοκιμής – video.

Οι καλλιεργητές τσίλι ανταγωνίζονται μεταξύ τους «ανελέητα» για να δημιουργήσουν την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα Scoville. Η κλίμακα Scoville είναι μια κλίμακα μονάδας θερμότητας (πόσο καυτερές είναι) για πιπεριές, οι οποίες ταξινομούνται από την πιο ήπια ως την πιο καυτερή. Οι μονάδες θερμότητας Scoville (SHU) είναι, ουσιαστικά μια μέτρηση ζάχαρης και νερού δηλαδή, πόση ζάχαρη και νερό χρειάζεται να αραιωθεί η καψαϊκίνη σε μια πιπεριά τσίλι για να φτάσει κανείς σε σημείο να μην αισθάνεται πλέον καθόλου το κάψιμο στο στόμα.

Υπάρχουν περισσότερες από 50.000 ποικιλίες πιπεριάς στον κόσμο και νέες ποικιλίες που δημιουργούνται ετησίως. Μέχρι σήμερα η πιο γνωστή και πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο ήταν η Carolina Reaper. Όμως έχασε τα πρωτεία από την Pepper X μία πιπεριά τσίλι Capsilum, η οποία κέρδισε το βραβείο ρεκόρ Γκίνες ως η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου. Η εκπληκτική βαθμολογία του Pepper X στο Scoville υπολογίστηκε από το Πανεπιστήμιο Winthrop στη Νότια Καρολίνα, το οποίο διεξήγαγε δοκιμές χρησιμοποιώντας δείγματα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ed Currie, δημιουργός του Pepper X, εμφανίστηκε στην εκπομπή « Hot Ones » στο YouTube., για να λάβει το βραβείο. Αλλά δεν πρόκειται και για ιδιαίτερα μεγάλη νίκη αφού ο ίδιος είχε δημιουργήσει και την Carolina Reaper.

Η Pepper X μετράει 2,693 εκατομμύρια μονάδες θερμότητας Scoville  ενώ η Carolina Reaper  2.200.000 SHU. Η εξαιρετική πικάντικη γεύση του τσίλι αναπτύχθηκε σε 10 χρόνια καλλιέργειας για να αναδυθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της εκλεκτικής αναπαραγωγής φυτών και 10 ή περισσότερες γενιές για το υβριδικό τσίλι για να σταθεροποιηθεί με την επιθυμητή έντονη πικάντικη γεύση. Ο δημιουργός της Pepper X, Ed Currie, παρήγαγε 100 υβριδικές διασταυρώσεις ετησίως με την πρόθεση ότι μία ή δύο θα πετύχαιναν για τον 10ετή κύκλο ανάπτυξης.

Πάντως η εμπειρία όσων δοκίμασαν την Pepper X όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν ιδιαίτερα επώδυνη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο