Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επαναπιστοποίησε το κτήμα Γεροβασιλείου

ΑρχικήΝέαΗ TÜV HELLAS (TÜV NORD) επαναπιστοποίησε το κτήμα Γεροβασιλείου
spot_img

Η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας και σημαντικό πρεσβευτή του κλάδου στο εξωτερικό, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς τομείς.

Αναλυτικά, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου και προχώρησε στην επαναπιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, που αφορά στις απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου.

Επιπλέον, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Η TUVHELLAS AE  επιθεωρεί και πιστοποιεί ετησίως την καλλιέργεια αμπελιού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή.

Τέλος, το  Κτήμα Γεροβασιλείου έχει προγραμματίσει την ετήσια επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 848/2018 που αφορούν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Οι παραπάνω επαναπιστοποιήσεις έχουν ιδιαίτερη αξία για τη λειτουργία του οινοποιείου αλλά και τη διάθεση των προϊόντων του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας, της Αυστραλία και στον Καναδά και η συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα πρότυπα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων σε όλες αυτές τις αγορές. .

Σημειώνεται ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής. Πέντε χρόνια αργότερα, το  1986 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις.

Αντίστοιχα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα.

Η ομάδα επιθεώρησης αποτελούμενη από τους Επικεφαλής Επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ.κ. Γεώργιο Κράββα  και Άννα Μήχου, δήλωσε ότι: «Το Κτήμα Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας μας στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Η προσήλωση στην ποιότητα, η εμπειρία αλλά και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εγγυώνται το εξαιρετικό, και πολυβραβευμένο, αποτέλεσμα. Αποτελεί χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Γεροβασιλείου όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας και συνδράμοντας στην επιτυχία της».

Η κυρία Σόνια Γεροβασιλείου  από το Κτήμα Γεροβασιλείου, δήλωσε ότι:

Είναι τιμή μας να επαναπιστοποιούμαστε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου μας. Οι συνεχείς αυτές πιστοποιήσεις αποτελούν για το Κτήμα Γεροβασιλείου ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας μας.

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Η νέα εξίσωση – Του Νίκου Γδοντέλη

Γιατί τα πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων είναι "ορφανά" χωρίς το Food Safety Culture.

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα