Η IKEA λανσάρει τη φυτική έκδοση του Iconic χοτ ντογκ.
Oι πελάτες του ΙΚΕΑ στην Ευρώπη θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν χοτ ντογκ φυτικής προέλευσης που μιμούνται τη γεύση και την υφή της αρχικής έκδοσης με βάση τα ζώα.
Θέλοντας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ο Σουηδικός κολοσσός έχει ένα γενικότερο πλάνο αντικατάστασης των γευμάτων του από ζωικά σε φυτικά, σε ποσοστό 50% μέσα στην επόμενη τριετία.
Φτιαγμένα από πρωτεΐνη ρυζιού, κρεμμύδι, μήλο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστό μπαχαρικό, τα χοτ ντογκ λέγεται ότι έχουν μια «χαρακτηριστική γεύση λουκάνικου». Διαθέτουν επίσης ένα περίβλημα, το οποίο παρέχει την ίδια αισθητηριακή εμπειρία με τη συμβατική έκδοση.
Η νέα επιλογή περιγράφεται ως μια σύγχρονη «εξέλιξη» του αυθεντικού χοτ-ντογκ με βάση τα ζώα, το οποίο προσφέρεται για πάνω από 40 χρόνια.
Η Helene von Reis, υπεύθυνη τροφίμων στο IKEA της Σουηδίας δήλωσε: «Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στη διαδικασία ανάπτυξης για να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας. Με υπέροχη γεύση, υφή και ένα στιγμιότυπο όταν το δαγκώνετε, το φυτικό χοτ ντογκ είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση σε ένα παραδοσιακό εμβληματικό χοτ ντογκ». Η ΙΚΕΑ προσφέρει ήδη μια μεγάλη γκάμα επιλογών φυτικής προέλευσης, όπως κεφτεδάκια και παγωτό μαλακό σερβιρίσματος.
Το νέο χοτ ντογκ φυτικής προέλευσης θα κυκλοφορήσει τοπικά στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σε προσιτή τιμή για να ενθαρρύνει περισσότερους καταναλωτές να επιλέξουν τη βιώσιμη επιλογή.
Πληροφορίες από vegonomist