Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

ΑρχικήΠιστοποίησηISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)
spot_img

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές «ISO/UNDP PAS 53002:2024 Guidelines for contributing to the United Nations Sustainable Development Goals (SDGs)» είναι ένα έγγραφο καθοδήγησης που βοηθά τους οργανισμούς να συνεισφέρουν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΣΒΑ-SDGs).

Αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) για να παρέχουν στους οργανισμούς μια ενοποιημένη προσέγγιση για τη συστηματική διαχείριση και βελτιστοποίηση του αντίκτυπού τους στη βιώσιμη ανάπτυξη σε διάφορες επιχειρησιακές πτυχές. 

Το ISO/UNDP PAS 53002:2024 αφορά τους οργανισμούς σε όλους τους τομείς, συμπληρώνει τα υπάρχοντα πρότυπα βιωσιμότητας, αλλά και πρότυπα όπως το ISO 14001 και το ISO 22000, καθώς και τα πρότυπα κυκλικής οικονομίας του ISO, συμπεριλαμβανομένου του ISO 59020 και βοηθά τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα.

Ο ISO, μέσα από την ιστοσελίδα του,  επισημαίνει ότι αποτελούν ζωτικής σημασίας κατευθύνσεις για την προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης στη βιώσιμη ανάπτυξη και παρέχουν ένα δομημένο πλαίσιο για τη μεγιστοποίηση των θετικών επιπτώσεων και τη μείωση των αρνητικών, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες.

Μέσω προληπτικών μέτρων και ενσωματώνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, διασφαλίζουν μια ισορροπημένη προσέγγιση για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Τα οφέλη από το ISO/UNDP PAS 53002:2024 είναι:

ü  Ευθυγραμμίζει τις οργανωτικές στρατηγικές με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

ü  Ενισχύει τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων και την κοινωνική συνεισφορά

ü  Βελτιώνει την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας και τη διαφάνεια

ü  Υποστηρίζει τη διαχείριση κινδύνου που σχετίζεται με θέματα βιωσιμότητας

Οι κατευθυντήριες οδηγίες δημοσιεύτηκαν για άμεση χρήση και είναι διαθέσιμες, εδώhttps://www.iso.org/standard/87945.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο