Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλικές συνταγές με γραβιέρα Νάξου στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

ΑρχικήΝέαΙταλικές συνταγές με γραβιέρα Νάξου στο 6ο Food Experience Graviera Naxos
spot_img

Το μεγαλύτερο  γαστρονομικό event του Αιγαίου δημιούργησε γνήσιες ιταλικές συνταγές με τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos, το τριήμερο 14-16 Ιουνίου στη Νάξο, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

   Σε αυτό έλαβαν μέρος Έλληνες και Ιταλοί σεφ οι οποίοι μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ συνδυασμένες με τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

   Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και ξεχωριστά cooking lessons από Έλληνες σεφ, στα οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί, όπως η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, καθώς και η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

   Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στόχος του Food Experience Graviera είναι η προώθηση της ΠΟΠ Γραβιέρας, αλλά και η προσφορά μιας γαστρονομικής εμπειρίας στους επισκέπτες του νησιού.

   Σημειώνεται ότι η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

   Τέλος, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρη Καπούνη και τον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννη Τσαμίχα, το επόμενο διάστημα σεφ της Νάξου θα βρεθούν στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, όπου θα μαγειρέψουν ελληνικές συνταγές με γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο