Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και άλλη ανάκληση ενεργειακού ποτού PRIME λόγω παραπλάνησης

ΑρχικήΝέαΚαι άλλη ανάκληση ενεργειακού ποτού PRIME λόγω παραπλάνησης
spot_img

Για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες, οι αρχές της Τσεχίας ανακαλούν ενεργειακό ποτό Prime λόγω παραπλανητικής ετικέτας.

Τα ενεργειακά ποτά ανακαλούνται σε πολλές χώρες για διάφορους λόγους, όπως λόγω παρουσίας  μη εγκεκριμένων συστατικών  όπως ασπαρτικό ψευδάργυρο ή  L-Θιανίνη, ή υπερβολικής παρουσίας κάποιων, όπως καφεΐνη και ταυρίνη, που συνδέονται με αρνητικές επιδράσεις στην υγεία.

Η Τσεχία όμως τα ανακαλεί για έναν διαφορετικό λόγο: Για παραπλάνηση καταναλωτών. Στη σημερινή ανακοίνωση  το ενεργειακό ποτό PRIME εντάσσεται στην κατηγορία «παραποιημένα τρόφιμα».

Πιο συγκεκριμένα το ρόφημα PRIME HYDRATION LEMON LIME περιέχει μικρότερη ποσότητα βιταμίνης Α από αυτήν που αναγράφεται στην ετικέτα και «Ο καταναλωτής έλαβε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα του προϊόντος σε βιταμίνη Α.

Μάλιστα η Βιταμίνη Α “ηταν κάτω από το όριο ανίχνευσης της εργαστηριακής μεθόδου.” Το μη συμμορφούμενο προϊόν εντοπίστηκε μετά από επίσημο έλεγχο της Κρατικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας στο BILLA, spol. s.r.o

Οι αρχές ανακάλεσαν το σύνολο της παραγωγής με ημερομηνία Best before 08.2024

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο