ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΓάλα κάνναβης: H κάνναβη εξελίσσεται σε πρώτη ύλη για τα τρόφιμα του...

Γάλα κάνναβης: H κάνναβη εξελίσσεται σε πρώτη ύλη για τα τρόφιμα του μέλλοντος

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Βρετανική start-up Gaia’s Farming Co, αξιοποιεί την κάνναβη δημιουργώντας οικολογικά και vegan προϊόντα

Η κάνναβη, πέρα από το ότι είναι γνωστή για τις πιο ψυχαγωγικές της και αναλγητικές ιδιότητες, αφήνει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και έχει μια ευρεία χρήση σε φάρμακα, ρούχα και ακόμη και τρόφιμα και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

- Advertisement -

 Η Gaia’s Farming Co είναι μια βρετανική start-up εταιρεία, η οποία έχει δει τις δυνατότητες αυτού του φυτού και τις αξιοποιεί στο έπακρο. Ο Michael Kyriakou, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αλλά και ιδρυτής της, απέκτησε την ιδέα να ασχοληθεί με την κάνναβη μετά από πολυετή ενασχόληση με τα φυτά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ξεχωρίζοντας, έτσι, το φυτό για τις προοπτικές του. Η εταιρεία  σύντομα απέκτησε προσανατολισμό στην προσφορά  οικολογικών προϊόντων για τους καταναλωτές, όπως, μεταξύ άλλων vegan τροφίμων και ποτών π.χ γάλα βρώμης και κάνναβης: m*lk «κάνναβη και βρώμη» και m*lk σοκολάτα «κάνναβη και κοκο». “Όταν άρχισα να εξερευνώ τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, είδα μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να φέρουμε στους καταναλωτές αυτό που θέλουν: υγιεινά, οικολογικά προϊόντα” λέει ο Kyriakou. 

 Παρά τις δυσκολίες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εταιρεία, όπως και πολλές εταιρείες τροφίμων και ειδών παντοπωλείου κατάφερε να τα πάει καλά. Αυτό, όπως ανέφερε ο Kyriakou στο TechRound, η πανδημία έχει κάνει τους ανθρώπους πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους, αλλά και στον τομέα της υγείας.

- Advertisement -

Όσον αφορά σε μελλοντικά σχέδια, η Gaia’s Farming Co θέλει να ευαισθητοποιήσει τους  ανθρώπους για το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η κάνναβη σε διαφορετικούς τομείς, από τη γεωργία μέχρι τον καταναλωτή. Έχουν αυτοπεποίθηση πως η κάνναβη αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την  αγορά και μια επικερδής πρώτη ύλη για τις επιχειρήσεις. Στο πιο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Kyriakou, η εταιρεία θέλει να φέρει στους καταναλωτές μια πληθώρα αγαπημένων προϊόντων, όπως παγωτό ή καφές, από κάνναβη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έφαγε άγρια μανιτάρια και θήλασε το παιδί της – Τι συνέβη 20 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το BMC Pediatrics

Σπάνιο περιστατικό δηλητηρίασης μέσω θηλασμού, με το παιδί να εμφανίζει ενδείξεις ηπατικής και εντερικής βλάβης.

«Μην τον αγοράζετε»: 5.000 αφίσες στο μετρό του Λονδίνου καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σολομό

Εκστρατεία κατά της εντατικής εκτροφής σολομού καταγγέλλει παράσιτα, χημικές θεραπείες και τεχνητό χρωματισμό των ψαριών.

Το κόλπο με τη σάλτσα που κάνει ένα γεύμα να φαίνεται πιο υγιεινό

Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει πώς η τοποθέτηση της σάλτσας επηρεάζει την αντίληψη για την υγιεινή αξία του φαγητού.