Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Το νέο καπάκι που τοποθετείται μέσα και όχι πάνω στο ποτήρι, για κατανάλωση ροφημάτων εν κινήσει

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Το νέο καπάκι που τοποθετείται μέσα και όχι πάνω στο ποτήρι, για κατανάλωση ροφημάτων εν κινήσει
spot_img

Η σουηδική εταιρεία UniCup Scandinavia AB δημιούργησε ένα εξ ολοκλήρου νέο καπάκι, βιολογικής βάσης από έλατο και πεύκο, για ζεστά ροφήματα. Το “Liplid” τοποθετείται μέσα, αντί πάνω στο ποτήρι, ενώ έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη σταθερότητα και την συνολική εμπειρία κατανάλωσης των ροφημάτων εν κινήσει. Πίνεις από το χείλος του ποτηριού αντί από το καπάκι, για να μην καείς και να μην έχει γεύση πλαστικού ή χαρτιού.

Οι ιδρυτές της UniCup Scandinavia, Lars Bendix και Håkan Löfholm, αναπτύσσουν προϊόντα για τρόφιμα και ποτά εν κινήσει για περισσότερα από 20 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει και έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τα πλαστικά καπάκια που τοποθετούνται στα ποτήρι των ποτών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, όταν χρησιμοποιούνται για κρύα ροφήματα ή ζεστό τσάι και καφέ, αυτά τα καπάκια αποτυγχάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των σημερινών καταναλωτών όσον αφορά τόσο τη λειτουργικότητα όσο και τη βιωσιμότητα. Τα καπάκια είναι δύσκολο να τοποθετηθούν σωστά, ενώ το να χύνεται το ρόφημα απέξω αποτελεί συνηθισμένο περιστατικό. Είναι δύσκολο να πιεί κανείς από το καπάκι, αλλά και να κρυώσει το ρόφημα.

Επίσης, τα πλαστικά καπάκια είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια καπάκια παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και πολλά από αυτά καταλήγουν στη φύση.

Τώρα οι ιδρυτές της UniCup Scandinavia πιστεύουν ότι η ιδέα τους, την οποία σκαρφίστηκαν και σχεδίασαν πάνω σε μια χαρτοπετσέτα από ένα φλιτζάνι καφέ στη Στοκχόλμη, αποτελεί μια πραγματικότητα που μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα:

«Έχουμε αναπτύξει ένα φιλικό προς το περιβάλλον καπάκι που κάθεται μέσα στο κύπελλο. Αυτό βελτιώνει τη σταθερότητα του φλυτζανιού και τη συνολική εμπειρία κατανάλωσης του ροφήματος. Πίνεις από το χείλος του ποτηριού αντί από το καπάκι, για να μην καείς και να μην έχει γεύση πλαστικού ή χαρτιού. Ο καφές έχει ακριβώς την ίδια γεύση όπως στο φλιτζάνι του σπιτιού σας», υπόσχονται.

Το καπάκι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, 100% ανακυκλώσιμο και παρέχει εξαιρετική λειτουργικότητα. Είναι κατασκευασμένο από βιολογική ίνα, προερχόμενη από σουηδικές πρώτες ύλες: έλατο και πεύκο. Κατασκευασμένο μέσω μιας παγκοσμίως μοναδικής διαδικασίας (Dry Molded Fiber), το καπάκι είναι εξαιρετικά σταθερό και βιώσιμο, ενώ χάρη στο σχεδιασμό του, απαιτείται 25% λιγότερο υλικό για την παραγωγή του.

«Βλέπουμε ήδη ότι υπάρχει μεγάλη αγορά για το Liplid. Είμαστε σε επαφή με μεγάλες αλυσίδες που ενδιαφέρονται πολύ να αγοράσουν το καπάκι», λέει ο Jesper Berthold, Διευθύνων Σύμβουλος της UniCup Scandinavia AB, παραγωγός του Liplid.

Το Liplid, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Σουηδία, αναπτύσσεται από την UniCup Scandinavia AB σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Σουηδίας (RISE).

Πηγή: foodanddrinktechnology.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο