Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι μεγαλύτερες προβλέψεις για την τάση του 2025 όσον αφορά το φαγητό

ΑρχικήΝέαΟι μεγαλύτερες προβλέψεις για την τάση του 2025 όσον αφορά το φαγητό
spot_img

Τι έδειξε το ετήσιο το Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη.

    Κάθε καλοκαίρι τον Ιούνιο, το Summer Fancy Food Show αναλαμβάνει το Javits Center στη Νέα Υόρκη για τρεις ημέρες απεριόριστων δειγμάτων φαγητού, masterclasses, πάνελ, βασικές ομιλίες και περισσότερες γαστρονομικές εμπειρίες που κάνουν αυτή την εμπορική έκθεση που βασίζεται στο συνεδριακό κέντρο πραγματικά πολύ διασκεδαστική. Τα περίπτερα προσφέρουν ευκαιρίες για να δοκιμάσετε νέα προϊόντα διατροφής και νέα SKU από γνωστές μάρκες. Φέτος, πολλές από τις αναδυόμενες τάσεις επικαλύπτονται και θα μπορούσαν εύκολα να συνδεθούν με επιρροές από τα τρέχοντα γεγονότα (οικονομία, κλίμα κ.λπ.) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Φυσικά, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν, οι τάσεις αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ειδικά καθώς οι εταιρείες προχωρούν.

Ακολουθούν πέντε διατροφικές τάσεις που πρόκειται να δείτε παντού.

Πικάντικα τρόφιμα επόμενου επιπέδου

Τα «Swicy» (που είναι γλυκά και πικάντικα) φαγητά μπορεί να ήταν παντού το 2023, αλλά το 2024 έχει να κάνει με το να ανέβει ψηλότερα από την κλίμακα Scoville. Είτε πρόκειται για την πρόκληση της κατάποσης πολλαπλών πιπεριών είτε απλώς για να νιώσετε κάτι, τα υπερβολικά πικάντικα σνακ, οι σάλτσες και τα γεύματα αυξάνονται, όλα παρουσιάζουν παγκόσμιους δημιουργούς θερμότητας, από τα habaneros μέχρι τις τσίλι της Καλαβρίας.

Αποξηραμένα φαγητά

   Πολλά λυοφιλοποιημένα (Αποξηραίνονται μέσω κατάψυξης), τουρσιά και κονσέρβες εκτέθηκαν για γεύματα που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε μια αποθήκη περίπου το 2028. Φυσικά, αυτά τα τρόφιμα είναι εξίσου καλά τώρα, ιδιαίτερα για ταξιδιώτες, εξερευνητές σε εξωτερικούς χώρους ή ξεχασιάρηδες αγοραστές παντοπωλείου.

Εξελιγμένα προϊόντα παντοπωλείου

 Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά εστιατόρια να συσκευάζουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους για τους καταναλωτές των σούπερ μάρκετ (βλέπε: Carbone’s Spicy Vodka Sauce, Taco Bell’s Cravings Dips) και τώρα, τα είδη παντοπωλείου γίνονται φανταχτερά για να αναδημιουργήσουν την ιδιαίτερη εμπειρία του δείπνου ενώ απλώς επιτίθενται στο ντουλάπι σας.

Έτοιμα προς κατανάλωση κορεάτικα γεύματα

Ενώ η παγκόσμια κουζίνα απέχει πολύ από τη μόδα, ήταν προφανές ότι το κορεάτικο φαγητό που μπορεί να ζεσταθεί μέσα σε λίγα λεπτά έχει αντίκτυπο στους Αμερικανούς καταναλωτές, ίσως εν μέρει χάρη στο αυξανόμενο αποτύπωμα της Mart στις ΗΠΑ.

Μέλι και σπόροι

Το Cottagecore μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ανοδικής τάσης. Εξειδικευμένα μέλια και προϊόντα με γεύση μελιού και εκχυλίσματα ήταν παντού, όπως και πολλά σνακ και σάλτσες με βάση τους σπόρους. Η σάλτσα Clark and Hopkins District, μια καυτερή σάλτσα φτιαγμένη με αιθιοπικό κάρυ, τζίντζερ και μέλι, είναι μια νέα επιτυχία.

https://www.foodandwine.com/dining-and-food-trends-2025-8671387

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο