Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
18.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τάσεις διατροφής των νέων μετά την πανδημία

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟι τάσεις διατροφής των νέων μετά την πανδημία
spot_img

Δύο χρόνια lockdown και περιορισμών, δεν έχουν επηρεάσει μόνο την ψυχολογία μας, αλλά και την καταναλωτική και διατροφική μας συμπεριφορά. Τα νέα δεδομένα συνεχώς μεταβάλλουν την κατάσταση και είναι καλό να υπάρχει μια εικόνα για το τι θα συμβεί από το 2022 και μετά.

Απαντήσεις αναφορικά με αυτές τις μεταβολές εδωσε η MaryLeigh Bliss, content manager της εταιρείας  YPulse και μια πολύ γνωστή εμπειρογνώμονα στους millennials πάσης ηλικίας. Εδώ και 17 χρόνια, η YPulse παίρνει συνεντεύξεις με περισσότερους από 250.000 καταναλωτές της γενιάς Y και Ζ και ηλικίας 13–39. Η Bliss επιβλέπει τις έρευνες YPulse, καθώς και τα κοινοπρακτικά προϊόντα της ερευνητικής εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν καθημερινό ενημερωτικό δελτίο και περισσότερες από 80 αναφορές τάσεων και επωνυμιών ετησίως.

Σύμφωνα με την Bliss, οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων σήμερα, σε σχέση με το 2022, έχουν μεταβληθεί αρκετά, με τους νέους, ειδικά, να έχουν μειώσει τα γεύματα που καταναλώνουν καθημερινά. «Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί εξακολουθούν να ζουν σε ένα κενό που δημιουργήθηκε από τον COVID και η ζωή και τα προγράμματά τους δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα επίπεδα που ήταν πριν. Η πλειοψηφία μας λέει ότι δεν πιστεύει ότι θα το κάνει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι τα διατροφικά τους πρότυπα επίσης δεν έχουν επιστρέψει στο «φυσιολογικό»», αναφέρει η Bliss συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι.

Σε άλλα δεδομένα, βάσει, στοιχείων που παρέχει η εταιρεία, οι νέοι έχουν αρχίσει να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι εξαιτίας του COVID, με ένα ποσοστό 59% από όσους ήδη το έκαναν να το απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο. Επίσης, η τάση προς την υγεία και την ευεξία δεν μπορεί να αγνοηθεί. «Όταν ρωτήθηκαν για τις προθέσεις τους για το 2022 σε σχέση με την κοινωνική τους ζωή, την υγεία και τον τρόπο ζωής τους, τα άτομα 13-39 αφοσιώθηκαν περισσότερο στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας φέτος, ακολουθούμενη από την ψυχική τους υγεία.», λέει η Bliss, επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι η πανδημία έχει φέρει στην επιφάνεια περισσότερες ανησυχίες σχετικά με το ευ ζην.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα για τις διατροφικές τάσεις των νέων πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βραβεία FEA 2024: Δείτε τους νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών

Το Video της τελετής απονομής των Βραβείων FEA 2024 και όλοι οι νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών.

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο