Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Βρώσιμη και βιώσιμη συσκευασία τροφίμων από υπολείμματα καφέ

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Βρώσιμη και βιώσιμη συσκευασία τροφίμων από υπολείμματα καφέ
spot_img

Τσέχοι ερευνητές δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο υλικό για συσκευασίες τροφίμων.

Μετά το πετρέλαιο, ο καφές κατατάσσεται ως το δεύτερο προϊόν με τη μεγαλύτερη διακίνηση παγκοσμίως. Ο ορισμός του αλεσμένου καφέ (SCG) μπορεί να περιγραφεί ως τα απόβλητα που παράγονται μετά την κατανάλωση καφέ. Ερευνητές από Πανεπιστήμια της Τσεχίας δημιούργησαν βρώσιμες βιοδιασπώμενες συσκευασίες με προσθήκη λαδιού από αναλωμένο κατακάθι καφέ (SCG) και αξιολόγησαν τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ενίσχυση μπορεί να επηρεάσει τις χημικές, υφές και ιδιότητες διαλυτότητας των πειραματικά παραγόμενων μεμβρανών. 

Τα φιλμ που παράχθηκαν βασίστηκαν σε κ-καρραγενάνη και τεχνικές έγχυσης-ξήρανσης σε τρυβλία Petri. Χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι γαλακτωματοποιητών: Tween 20 και Tween 80.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα βρώσιμα/βιοδιασπώμενα δείγματα συσκευασίας που παρήχθησαν με την προσθήκη ελαίου SCG έδειξαν υψηλότερη ( p< 0,05) αντιοξειδωτική ικανότητα σε σύγκριση με τις συσκευασίες ελέγχου που παράγονται χωρίς την προσθήκη ελαίου SCG. Η ενίσχυση της βρώσιμης/βιοδιασπώμενης συσκευασίας με την προσθήκη ελαίου SCG άλλαξε σημαντικά ( p < 0,05) τόσο τις χημικές όσο και τις φυσικές ιδιότητες των μεμβρανών. 

Συμπεράσματα: Με βάση τα ευρήματα που προέκυψαν, υποδείχθηκε ότι οι μεμβράνες που κατασκευάζονται με λάδι SCG διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικό και πολλά υποσχόμενο υλικό για σκοπούς συσκευασίας τροφίμων.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα