Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλιματική αλλαγή: Οι αγρότες της Ευρώπης περιμένουν την χειρότερη σοδειά εδώ και δεκαετίες

ΑρχικήΝέαΚλιματική αλλαγή: Οι αγρότες της Ευρώπης περιμένουν την χειρότερη σοδειά εδώ και δεκαετίες
spot_img

Η νότια Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι έντονης ξηρασίας.

Η νότια Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι έντονης ξηρασίας, με κάποιες περιοχές να αντιμετωπίζουν ήδη ελλείψεις νερού και τους αγρότες να περιμένουν τη χειρότερη σοδειά τους εδώ και δεκαετίες.

- Advertisement -

Καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει την περιοχή πιο ζεστή και ξηρή, χρόνια επαναλαμβανόμενης ξηρασίας έχουν εξαλείψει τα αποθέματα υπόγειων υδάτων. Το έδαφος είναι εντελώς ξηρό στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία. Το χαμηλό επίπεδο του νερού στα ποτάμια και τους ταμιευτήρες απειλεί την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού, επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Ευρώπη οδεύει προς ένα ακόμη ιδιαίτερα ζεστό καλοκαίρι. Ήδη το περσινό ήταν το πιο θερμό που έχει καταγραφεί και ενίσχυσε την ξηρασία στην περιοχή, την οποία ερευνητές στην ΕΕ έχουν χαρακτηρίσει τη χειρότερη εδώ και 500 χρόνια.

Μέχρι στιγμής φέτος τη χειρότερη κατάσταση αντιμετωπίζει η Ισπανία.

«Η κατάσταση με την ξηρασία θα επιδεινωθεί αυτό το καλοκαίρι», προειδοποίησε ο Χόρχε Ολσίνα, καθηγητής Γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο Αλικάντε της Ισπανίας.

Δεν υπάρχει εξάλλου πιθανότητα οι βροχοπτώσεις που ίσως σημειωθούν τώρα να λύσουν το πρόβλημα της ξηρασίας. «Αυτή την περίοδο του έτους το μόνο που μπορεί να έχουμε είναι τακτικές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης βροχοπτώσεων», σημείωσε ο Ολσίνα.

Ζητώντας τη βοήθεια της ΕΕ ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, ο Λουίς Πλάνας, προειδοποίησε ότι «η κατάσταση που δημιουργείται από αυτή την ξηρασία είναι τόσο σοβαρή που οι επιπτώσεις της δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με εθνικούς πόρους», σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 24 Απριλίου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio

Η “Ψεύτικη” σοκολάτα πλέον κυριαρχεί – Νέα αποκάλυψη εργαστηριακών αναλύσεων για δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας – Πώς να το καταλάβετε

Η ψεύτικη σοκολάτα είναι το νέο "κολπάκι" πολλών παρασκευαστών για να μειώσουν το κόστος. Αν και δεν είναι εύκολο οι καταναλωτές να διακρίνουν οπτικά αν ένα προϊόν περιέχει πραγματική σοκολάτα ή κακάο με φυτικά λίπη, υπάρχει τρόπος και να το καταλάβετε και να μην ξαναγοράσετε!

Ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε το πιρούνι σας για να τρώτε λιγότερο

Ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν τρώτε γρήγορα παχαίνετε πιο εύκολα και παραθέτουν έξυπνες συμβουλές για να μειώσετε το ρυθμό σας και συνεπώς ή να μείνετε σταθεροί στα κιλά σας ή και να αδυνατίσετε
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα