Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
28.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο ήταν το αρχικό όνομα της Pepsi

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΠοιο ήταν το αρχικό όνομα της Pepsi
spot_img

Το αρχικό όνομα της Pepsi θυμίζει ροκ άλμπουμ της δεκαετίας του ’90, σύμφωνα με ορισμένους.

    Tο 1893, ο φαρμακοποιός Caleb Bradham στη Νέα Βέρνη ανέπτυξε και άρχισε να σερβίρει ένα ανθρακούχο ποτό που ονόμασε «Brad’s Drink». Σέρβιρε μάλιστα το ρόφημα από το σιντριβάνι με αναψυκτικό στο φαρμακείο του στη γωνία των Pollock και Middle Streets. Ως φαρμακοποιός που είχε παρακολουθήσει κάποια ιατρική εκπαίδευση, ο Bradham πίστευε στην υγεία, την ενέργεια και τα πεπτικά οφέλη του γλυκού και αφρώδους παρασκευάσματος του, το οποίο αρχικά περιελάμβανε το ένζυμο πεψίνη και το καρύδι κόλα. Παρόλο που κάποια στιγμή η πεψίνη αφαιρέθηκε από τη συνταγή, λέγεται πως οδήγησε στη μετονομασία του ποτού σε Pepsi.

   Μετά τη μετονομασία, ο Bradham κατάφερε να αγοράσει την εμπορική ονομασία “Pep Cola” από μια εταιρεία του Νιου Τζέρσεϊ και, το 1902, ίδρυσε την Pepsi-Cola Company σύμφωνα με το νόμο της Βόρειας Καρολίνας και λίγο αργότερα κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη φόρμουλα.

   Έκτοτε η επιχείρηση είδε ραγδαία ανάπτυξη, και μέχρι το 1910, το ποτό εμφιαλωνόταν σε περισσότερες από 300 εταιρείες σε 24 πολιτείες. Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως οι διακυμάνσεις στις τιμές και την προσφορά ζάχαρης, η ατελής τεχνολογία εμφιάλωσης και το κακό μάρκετινγκ οδήγησαν σε μια αποτυχημένη επιχείρηση μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Bradham αναγκάστηκε να πουλήσει την εταιρεία.

   Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί χρήστες φαίνεται να ανακάλυψαν τώρα την αρχική ονομασία του αναψυκτικού. «Μόλις έμαθα ότι η Pepsi ονομαζόταν αρχικά το ποτό του Μπραντ», είπε ένας έκπληκτος χρήστης στο X (πρώην Twitter). Απαντώντας στην αποκαλυπτική αποκάλυψη, ένας άλλος χρήστης σχολίασε: “Το Brad’s Drink μοιάζει με το όνομα ενός alt-rock άλμπουμ της δεκαετίας του ’90”. Ένας τρίτος εξίσου μπερδεμένος χρήστης πρόσθεσε: “Τι;; Θεέ μου.” Ενώ ένας τέταρτος έγραψε απλώς: “Υπέροχο όνομα!”

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.

Εγκρίθηκε στην ΕΕ το πρώτο ρινικό σπρέι αδρεναλίνης για επείγουσα θεραπεία αναφυλαξίας

Το Eurneffy (επινεφρίνη) είναι μια εναλλακτική λύση στα ενέσιμα σκευάσματα για τις αλλεργικές αντιδράσεις.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα