Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΔΙΤΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ζυθοποιού-Βυνοποιού από την ΕΖΑ

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΔΙΤΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ζυθοποιού-Βυνοποιού από την ΕΖΑ
spot_img

Για πρώτη φορά η ειδικότητα «Ζυθοποιός- Βυνοποιός» γίνεται αντικείμενο σπουδών μέσω του καινοτόμου τριετούς προγράμματος της ΕΖΑ.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης τον Ιούνιο του 2019 εγκαινίασε την επαγγελματική εκπαίδευση για τον ζυθοποιό και βυνοποιό, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της στην Αταλάντη. Με το βλέμμα στραμμένο στις πλέον σύγχρονες και βιώσιμες διεργασίες παραγωγής, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης εκπαιδεύει τη νέα γενιά παραγωγών μπίρας με γνώμονα την ανάπτυξη ικανών, αλλά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών. Οι νέοι ζυθοποιοί φτιάχνουν τη μπίρα τους με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στο περιβάλλον.

Το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης ήδη εφαρμόζεται στη Ελλάδα από το 2013 για τουριστικά και τεχνικά επαγγέλματα. Για πρώτη φορά η ειδικότητα «Ζυθοποιός- Βυνοποιός» γίνεται αντικείμενο σπουδών μέσω του καινοτόμου τριετούς προγράμματος της ΕΖΑ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σύμφωνα με το μοντέλο της Διττής Εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική  γνώση με την ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που παρέχει στους σπουδαστές όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία.

Το πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης της ΕΖΑ διαρκεί τρία χρόνια. Μετά τα δύο πρώτα έτη, πραγματοποιούνται οι Εξετάσεις Ενδιάμεσης Πιστοποίησης, ενώ με την ολοκλήρωση και του τρίτου έτους λαμβάνουν χώρα οι Εξετάσεις Πιστοποίησης των σπουδαστών. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ στην Αταλάντη από Εξειδικευμένη Επιτροπή και οι σπουδαστές λαμβάνουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τον Μάιο του 2021, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο στάδιο σπουδών του προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές της ΕΖΑ αξιολογήθηκαν στις Εξετάσεις Ενδιάμεσης Πιστοποίησης σε τρεις ενότητες, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βάσει της διδακτέας ύλης, ενώ εξετάσθηκαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πρώτο κύκλο και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα παρουσία και του κ. Αθανάσιου Συριανού, Προέδρου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και με εκπροσώπηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ).

Σημαντικό πλεονέκτημα  για τους σπουδαστές του προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης αποτελεί η παρεχόμενη αμοιβή και ασφάλιση τους. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους μπορούν να συμπεριλάβουν στο βιογραφικό τους αναγνωρισμένη πιστοποίηση και ουσιαστική προϋπηρεσία, διεκδικώντας θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν περισσότερες από 9.000 ζυθοποιίες με 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Τον Ιούνιο του 2022 ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης και οι πρώτοι συμμετέχοντες αποφοίτησαν αποκτώντας τον τίτλο του Ζυθοποιού-Βυνοποιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο