Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21ο Πανελλήνιο Ζιζανιολογικό Συνέδριο

ΑρχικήΝέαMε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21ο Πανελλήνιο Ζιζανιολογικό Συνέδριο
spot_img

53 επιστημονικές συνεργασίες με νέες προσεγγίσεις, για τα τελευταία δεδομένα και τις τάσεις όπως προκύπτουν από ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη μελέτη και τη διαχείριση των ζιζανίων κατέδειξε το πολύ επιτυχημένο 21ο Πανελλήνιο Ζιζανιολογικό Συνέδριο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο από 9 έως 11 Μαΐου. Το συνέδριο έγινε με την αιγίδα του ΥπΑΑΤ και του ΓΠΑ και τις εργασίες του παρακολούθησαν περίπου 300 σύνεδροι. Ενδεικτικό επίσης της μεγάλης προβολής και του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι ότι τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν: ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Κίντζιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Καλογήρου.

Οι 53 επιστημονικές συνεργασίες που παρουσιάστηκαν σε 10 συνεδρίες αφορούσαν ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας δίνοντας νέες προσεγγίσεις, παρουσιάζοντας τα τελευταία δεδομένα και τις τάσεις όπως προκύπτουν από ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα. Ερευνητικές ομάδες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα παρουσίασαν τις εργασίες τους στην ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση των ζιζανίων, σε θέματα βιολογίας-οικολογίας, σε νέα είδη ζιζανίων και καλλιεργειών, σε καινοτόμες προσεγγίσεις και σε εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, σε χημικές και μη χημικές μεθόδους, στην ανθεκτικότητα ζιζανίων σε ζιζανιοκτόνα κοκ. Έντονη ήταν και η παρουσία εταιρειών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αν. Καθηγητής του ΓΠΑ κ. Τραυλός μιλώντας στο CIBUM ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη μεγάλη συμμετοχή τους, το ΥΠΑΑΤ και το ΓΠΑ για την αιγίδα του συνεδρίου καθώς και τους χορηγούς για την στήριξη και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://www.eze.org.gr/sunedria/21st-conference/).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ECDC συνδέει την γρίπη των πτηνών με ανεξήγητες νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει επαγρύπνηση στις Αρχές Δημόσιας Υγείας.

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Ζυμαρικά από όσπρια: Η νέα τάση και… λύση για την αποδοχή των οσπρίων από τα παιδιά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων ζυμαρικών, είναι πως αποτελούν τον "δούρειο ίππο" για την κατανάλωση οσπρίων από παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα