Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μωρομάντηλα με επικίνδυνη χημική ουσία – Ενημέρωση από ΕΕ

ΑρχικήΝέαΜωρομάντηλα με επικίνδυνη χημική ουσία – Ενημέρωση από ΕΕ
spot_img

Το σύστημα ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα προϊόντα της ΕΕ δημοσίευσε προειδοποίηση για κίνδυνο από μωρομάντηλα.

Η Λιθουανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Ταχείας Ειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα για μωρομάντηλα που περιέχουν επικίνδυνη χημική ουσία. Το προϊόν έχει ήδη ανακληθεί από την αγορά της Λιθουανίας καθώς περιέχει υπερβολική συγκέντρωση 4-υδροξυβενζοϊκού μεθυλεστέρα (0,51 %), που δεν αναφέρεται στην επισήμανση. Το 4-υδροξυβενζοϊκό μεθυλεστέρα (methylparaben) είναι ένα συντηρητικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό, ερεθισμό του δέρματος και ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και συνεπώς δεν συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.

Πρόκειται για τα Μωρομάντηλα Go Wipes Baby Super Sensitive με αριθμό παρτίδας Β1/7 και Barcode 4823071645255 – Υγρά μαντηλάκια, διαφημισμένα ως εξαιρετικά μαλακά, 60 τεμαχίων σε πλαστική συσκευασία διακοσμημένη με πολύχρωμα σχέδια άγνωστης προέλευσης.

Μελέτες δείχνουν ότι το methylparaben που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να αντιδράσει με την ηλιακή ακτινοβολία,, οδηγώντας σε αυξημένη γήρανση του δέρματος και βλάβη στο DNA. εδομένου ότι είναι ένας ενδοκρινικός διαταράκτης, ο παραϋδροξυβενζοϊκός μεθυλεστέρας μπορεί να μιμηθεί την ορμόνη οιστρογόνο και να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στους αδένες που εκκρίνουν αναπαραγωγικές ορμόνες. Οι έγκυες γυναίκες που εκτέθηκαν σε παραϋδροξυβενζοϊκό μεθυλεστέρα έχουν συσχετιστεί με αλλοιωμένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών που μπορεί να οδηγήσουν σε νευροαναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά τους [3]. Επιπλέον, η έκθεση σε paraben σε έγκυες γυναίκες έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με αρνητικές επιπτώσεις στην επακόλουθη ανάπτυξη βάρους του παιδιού τους καθώς και στα επίπεδα κορεσμού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο