ΑρχικήΝέαΜποϊκοτάζ στη Ρωσία από εταιρείες κολοσσούς: 10ετή αποκλεισμό προτείνει η Ρωσική κυβέρνηση

Μποϊκοτάζ στη Ρωσία από εταιρείες κολοσσούς: 10ετή αποκλεισμό προτείνει η Ρωσική κυβέρνηση

2 λεπτά ανάγνωσης

Βιργινία Κιμπουροπούλου

Από τις 24 Φεβρουαρίου, την ημερομηνία που έλαβε χώρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πάνω από 400 εταιρείες έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία, με κυριότερες να αποτελούν κολοσσούς, όπως οι Amazon, BP, Adidas, Apple, McDonald’s, Samsung Electronics και άλλες. Υπάρχει, μάλιστα, αναλυτική λίστα με όλες τις εταιρείες και τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία μετά την εισβολή από τον Jeffrey Sonnenfeld και την ερευνητική του ομάδα στο ινστιτούτο Yale Chief Executive Leadership. Η λίστα ανανεώνεται καθημερινά.

- Advertisement -

Φυσικά, η Ρωσία δεν έμεινε άπραγη. Ο βουλευτής Yevgeny Fedorov πρότεινε 10ετή απαγόρευση των ξένων εταιρειών που έχουν αποχωρήσει, εάν δεν θα επιστρέψουν στην αγορά της χώρας μέχρι την 1η Μαΐου. Οι εταιρείες δεν έχουν μόνο αναστείλει τις εργασίες τους στη Ρωσία, αλλά και την παροχή υπηρεσιών σε Ρώσους και τις επενδύσεις.

«Σας ζητώ να αξιολογήσετε τη σκοπιμότητα και τον καθορισμού των προϋποθέσεων για την επιστροφή αυτών των εταιρειών: να τους επιτρέψετε να αποκαταστήσουν αμέσως τις δραστηριότητές τους έως την 1η Μαΐου 2022 ή να επιβάλετε απαγόρευση εμπορικών δραστηριοτήτων για περίοδο 10 ετών για αυτές τις επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να αποκαταστήσουν τις εργασίες στη Ρωσία πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία», αναφέρεται στην προσφυγή.Νωρίτερα, ο Vladimir Putin, υποστήριξε την ιδέα της κυβέρνησης για μια εξωτερική διαχείριση για ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

- Advertisement -

Φυσικά, πολλές εταιρείες παραμένουν στη Ρωσία παρά τις εξελίξεις, ενώ οι εκκλήσεις για περισσότερες εταιρείες να συμμετάσχουν στον ρωσικό αποκλεισμό και να πάρουν θέση γίνονται όλο και περισσότερες. Σύμφωνα με τον Fedorov, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κατάσταση αβεβαιότητας για το εργασιακό και οικονομικό τους μέλλον. Το οικονομικό αντίκτυπο που έχει, φυσικά το μποϊκοτάζ αυτό, αν και ακόμα εν εξελίξει, παραμένει τεράστιο για τη ρωσική και παγκόσμια οικονομία.

Πηγές: https://www.business-standard.com/article/international/russia-to-propose-10-year-ban-on-foreign-firms-which-don-t-return-by-may-1-122031800487_1.html

https://www.bbc.com/news/business-60571133

https://som.yale.edu/story/2022/over-400-companies-have-withdrawn-russia-some-remain

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.