Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πρώτη ευρωπαϊκή μελέτη για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ανακυκλωμένων συσκευασιών πολυπροπυλενίου

ΑρχικήΝέαΗ πρώτη ευρωπαϊκή μελέτη για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ανακυκλωμένων συσκευασιών πολυπροπυλενίου
spot_img

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα υποβληθούν στην  EFSA , την USFDA και την FSA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία NEXTLOOPP δημιουργεί συσκευασίες από πολυπροπυλένιο (PP) για να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε μια μελέτη για τη μόλυνση του περιβάλλοντος των συσκευασιών PP μετά την κατανάλωση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα υποβληθούν στην  EFSA , την USFDA και την FSA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υποστηρίζεται ότι η μελέτη είναι η πρώτη βρετανική/ευρωπαϊκή μελέτη του είδους της που βασίζεται σε τρέχουσες υποδομές ανακύκλωσης και υλικά συσκευασίας.

 Σύμφωνα με τη NEXTLOOPP, οι ειδικοί του πήραν δείγματα νιφάδων PP που είχαν πλυθεί μετά την κατανάλωση από περισσότερα από 17.5000 διαφορετικά κομμάτια συσκευασίας και τα χρησιμοποίησαν για να αναλάβουν την GC-MS, μια αναλυτική μέθοδο που συνδυάζει αέρια χρωματογραφία με φασματομετρία μάζας, αναφέρει το Packaging Insights.

Αυτό τους επέτρεψε να εκτελέσουν 700 αναλύσεις headspace και να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές ουσίες μέσα στις νιφάδες, με το σύνολο δεδομένων που προέκυπτε να ελέγχεται μέσω της ανάλυσης κύριου στοιχείου για τον εντοπισμό ακραίων τιμών. Κάθε κορυφή που βρέθηκε στη μελέτη συγκρίθηκε, επίσης, με τη φασματική βιβλιοθήκη μάζας NIST.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να προσθέσουν στην υπάρχουσα γνώση για άλλα πλαστικά, όπως το HDPE και το PET, και να ενισχύσουν την τρέχουσα κατανόηση της διαχείρισης κινδύνου και της ανακύκλωσης ανακυκλωμένων πολυολεφινών ποιότητας τροφίμων.

 Τα ευρήματα, για τη NEXTLOOPP, αναμένεται να δημιουργήσουν μια μετασχηματιστική προσέγγιση στις αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής και απολύμανσης για χάρη της ασφάλειας τροφίμων σχετικά με το ανακυκλωμένο PP.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα πιστεύεται ότι είναι σημαντικά, βάσει του νέου κανονισμού που ανακοίνωσε η Επιτροπή της ΕΕ σχετικά με τα ανακυκλωμένα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 από τη Fera Science , υλικά, όπως το PP, δεν θέτουν σε κίνδυνο τη διάρκεια ζωής ή την ασφάλεια των καταναλωτών. Αλλά προειδοποίησε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν καλύπτει νέες, μη δοκιμασμένες καινοτομίες στις συσκευασίες με βιολογική βάση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο