Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές αντιδρούν στο “λιγότερο πλαστικό” – Στο στόχαστρο κιμάς σε κενό αέρος

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές αντιδρούν στο "λιγότερο πλαστικό" - Στο στόχαστρο κιμάς σε κενό αέρος
spot_img

H Sainsbury’s εφαρμόζει συσκευασίες με κενό αέρας στον κιμά της για να εξοικονομήσει τόνους πλαστικού, αλλά οι καταναλωτές αντιδρούν.

Tη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι καταναλωτές για την απόφαση της Sainsbury’s να συσκευάζει στο εξής τον κιμά σε συσκευασία με κενό αέρος.

Μετά την ανακοίνωση για την αφαίρεση του πλαστικού δίσκου από τα κοτόπουλα επωνυμίας της, σειρά έχει ο κιμάς, τον οποίον τώρα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σε συσκευασία με κενό αέρος. Η συσκευασία χρησιμοποιεί τουλάχιστον 55% λιγότερο πλαστικό, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της Sainsbury’s για μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών σε προϊόντα δικής της μάρκας στο μισό έως το 2025.

Νωρίτερα φέτος η Sainsbury’s ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που συσκευάζει με vacuum τον κιμά εξοικονομώντας 450 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο, αναφέρει το Sky News. Σχολίασε, επίσης, ότι η συσκευασία περιέχει την ίδια ποσότητα μοσχαρίσιου κιμά, αλλά έχει μειωθεί σε μέγεθος, γεγονός που επιτρέπει επίσης στα υποκαταστήματα να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το χώρο του ψυγείου και της κατάψυξης.

Παρά το γεγονός ότι η Sainsbury’s προβάλλει έντονα αυτή την καινοτομία, οι καταναλωτές έχουν διαφορετική άποψη για τις νέες συσκευασίες με κενό αέρος. Στο Twitter πλήθος ανθρώπων εξέφρασαν τη γνώμη τους, χαρακτηρίζοντας τη νέα συσκευασία είτε πολύ μικρή, είτε σαν ιατρικό προϊόν, ακόμα και αηδιαστική τη χαρακτήρισαν, ενώ τόνισαν είναι η συσκευασία είναι δύσχρηστη καθώς ο κιμάς βγαίνει δύσκολα.

Άλλοι, όμως, συνεχάρησαν την Sainsbury’s για την οικολογική της πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Παρειδωλία: Βλέπετε κι εσείς πρόσωπα στον καφέ ή στο καμένο τοστ; Δεν είστε οι μόνοι!

Πως το φαινόμενο της παρειδωλίας, βοήθησε στην επιβίωση των προγόνων μας.

ΕΕ – Πρόσθετα: Εγκρίθηκε το ξίδι ως ρυθμιστής οξύτητας – Και το όνομα αυτού Ε 267

Για πρώτη φορά το ξίδι στον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα