Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων ανησυχούν «εξαιρετικά» για τους ελέγχους ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων ανησυχούν «εξαιρετικά» για τους ελέγχους ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Για το 55% η «ασφάλεια των τροφίμων και η διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς» δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Το safe food είναι ένας πολυεπιστημονικός οργανισμός στην Ιρλανδία, διενήργησε έρευνα σχετικά με το τι πιστεύουν οι επιχειρήσεις τροφίμων για τους ελέγχους ασφάλειας τροφίμων και τις επιθεωρήσεις.

- Advertisement -

Η έρευνα αποκάλυψε πως το 64% των επιχειρήσεων τροφίμων ανησυχούν εξαιρετικά για τον αντίκτυπο ενός κακού ελέγχου ασφάλειας τροφίμων ή την επιβολή κυρώσεων και των συνεπειών για την επιχείρησή τους. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι λίγο λιγότερο από τις μισές (45%) των επιχειρήσεων τροφίμων ισχυρίζονται ότι η «ασφάλεια των τροφίμων και η διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς» είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Επίσης ενώ η πλειονότητα (72%) των ιδιοκτητών/διευθυντών επιχειρήσεων τροφίμων πίστευε ότι γνωρίζει πολύ καλά την ασφάλεια των τροφίμων, μόνο το 52% πιστεύει ότι το προσωπικό τους είναι πολύ ενημερωμένο για το θέμα.

O χρόνος και το κόστος εμπόδια για την εκπαίδευση των εργαζομένων

Επίσης σύμφωνα με τη διευθύντρια ασφάλειας Τροφίμων του Safe Food Trish Twohig περισσότερες από τις μισές (58%) των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνά είπαν ότι η εύρεση χρόνου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτούς όσον αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού. Το κόστος της εκπαίδευσης ήταν η επόμενη μεγαλύτερη πρόκληση για περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις τροφίμων (39%). 

Το Safe Food, που διοργανώνει δωρεάν on line εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζομένους και τους διαχειριστές στην Ιρλανδική βιομηχανία Τροφίμων, όπως το safefood for business.com αποκάλυψε επίσης πως το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων στα σεμινάρια είναι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο και την εστίαση και μόλις το 14% προέρχεται από την επεξεργασία και την παραγωγή τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα