ΑρχικήΝέαΟι πρωτιές της Ελλάδας στην Anuga

Οι πρωτιές της Ελλάδας στην Anuga

2 λεπτά ανάγνωσης

Δύο νέες πρωτιές κέρδισε η Ελλάδα, φέτος, με τη συμμετοχή της στην Anuga όπως αναφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Δύο νέες πρωτιές κέρδισε η Ελλάδα, φέτος, με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο, Anuga, που πραγματοποιήθηκε 7-11 Οκτωβρίου 2023 στην Κολωνία και αντιπροσωπεύεται στη χώρα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

- Advertisement -

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, στην ελληνική αποστολή έλαβαν μέρος 288 εκθέτες, εξασφαλίζοντας την πέμπτη υψηλότερη εθνική επίδοση της διοργάνωσης. Ανάλογη ήταν η κατάταξη των Ελλήνων εκθετών και σε ό,τι αφορά τους συνολικούς χώρους έκτασης που κατέλαβαν τα περίπτερά τους, η οποία υπολογίστηκε σε περίπου 6.900 τ.μ..

Το Εθνικό Περίπτερο στην έκθεση διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece Invest & Trade, τον κρατικό φορέα του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2023 ενισχύθηκε από τις Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές των εταιρειών GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE και PROMO SOLUTION, καθώς και από πολλούς μεμονωμένους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι συνέβαλαν συνολικά στην ανάδειξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων.

- Advertisement -

Επιπρόσθετα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προχώρησε στη διοργάνωση μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής στην Anuga 2023. Αυτή η δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια και την επιχειρηματική δικτύωση, συγκέντρωσε Έλληνες αγοραστές στον τομέα των τροφίμων και ποτών, ενισχύοντας τη συνεργασία και την εμπορική διασύνδεση.

Κάτω από το βασικό θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη», η φετινή Anuga επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης χρήσης των πόρων. Από τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού έως τη δίκαιη παραγωγή τροφίμων, ειδικοί από όλο τον κόσμο παρουσίασαν μια εντυπωσιακή ποικιλία προσεγγίσεων πάνω στη βασική θεματική της έκθεσης.

Η επόμενη διοργάνωση της Anuga θα πραγματοποιηθεί 4- 8 Οκτωβρίου 2025.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.