Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οινοχόοι διεθνών εστιατορίων με αστέρια Michelin, σε Ελληνικά οινοποιεία

ΑρχικήΝέαΟινοχόοι διεθνών εστιατορίων με αστέρια Michelin, σε Ελληνικά οινοποιεία
spot_img

Enterprise Greece και ΣΕΟ: Οινοχόοι και οινογεύστες επισκέφθηκαν 90 οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα και δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες κρασιού

Ολοκληρώθηκε με θετικές εντυπώσεις, η επίσκεψη για διακεκριμένους οινοχόους, σε οινοποιητικές περιοχές της χώρας που διοργάνωσαν, για μία ακόμη χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου- ΣΕΟ και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 22 έως 29 Αυγούστου και η πλειοψηφία των προσκεκλημένων εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν τουλάχιστον 1 αστέρι Michelin. Ανάμεσά τους τα 3άστερα Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στη Βαρκελώνη και Geranium στην Κοπεγχάγη, που έχει ανακηρυχθεί Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. H πλειοψηφία των οινοχόων, με 38 αστέρια Michelin συνολικά, προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από ένα χρόνο, περιελάμβανε επισκέψεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές Αμυνταίου, Νάουσας, Επανομής, Σερρών, Αττικής, Νεμέας και Σαντορίνης. Σε θεματικές οινογευσίες που διοργανώθηκαν, δοκιμάστηκαν επίσης κρασιά από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας, Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου.

Συνολικά, οι οινοχόοι και οινογεύστες δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες από περίπου 90 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής:«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των εκλεκτών φιλοξενούμενών μας για τη διοργάνωση της επίσκεψης εξοικείωσης με το ελληνικό κρασί. Η ενέργεια αυτή του ΣΕΟ ήταν κομβικής σημασίας για την προσέγγιση της υψηλής εστίασης στην Ευρώπη. Το ελληνικό κρασί, με τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια αλλά και την εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής που διαθέτει, έλαμψε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου»,

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Το Ελληνικό κρασί παίρνει το μερίδιο που αξιακά του ανήκει στην εστίαση υψηλής γαστρονομίας στην Ευρώπη. Τέτοιες δράσεις κάνουν ευρύτερα γνωστή την ποιότητα του Ελληνικού αμπελώνα και ενισχύουν την εικόνα του στις παγκόσμιες αγορές».

Τέλος, στην ανανοίνωση τονίζεται ότι ο Ευάγγελος Πάττας, ιδιοκτήτης του ενός αστεριού Michelin, του εστιατορίου Delice στη Στουτγάρδη, είχε σημαντική συνδρομή για την εξασφάλιση της παρουσίας κορυφαίων οινοχόων και δήλωσε: «Το ταξίδι αυτό ήταν ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί. Ταξιδέψαμε μια εβδομάδα σε αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά κρασιά από τις περιοχές τις οποίες δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε. Μάθαμε πολλά για τις γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας, τα μοναδικά αμπελοτόπια και τη φιλοσοφία των οινοποιείων. Μετά από αυτή την απίστευτη εβδομάδα έχουμε κατανοήσει το τεράστιο ποιοτικό άλμα του ελληνικού κρασιού. Οι οινοχόοι εντυπωσιάστηκαν πολύ με την εξέλιξη αυτή. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ένα νέο αστέρι γεννήθηκε: το αστέρι της οινικής Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την καρδιά όλων μας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΣΕΟ γι’ αυτό!».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο