Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ομαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση

ΑρχικήΝέαΟμαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση
spot_img

Αρτοβιομηχανία κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς για τις πρωτεΐνες στην ετικέτα.

Μια ομαδική αγωγή, κατηγορεί τους την Dave’s Killer Bread ότι παραπλανεί τους καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι το ψωμί της περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι στην πραγματικότητα. Οι ισχυρισμοί πρωτεΐνης στη συσκευασία του ψωμιού “είναι παράνομοι και παραπλανητικοί κατά παράβαση των ομοσπονδιακών κανονισμών, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν με τις κανονιστικές απαιτήσεις για την υποβολή αξίωσης πρωτεΐνης”, αναφέρει η αγωγή.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την καταγγελία, επειδή οι πηγές πρωτεΐνης στα προϊόντα ψωμιού είναι το σιτάρι και η βρώμη — συστατικά με «πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας» που συνήθως παρέχουν μόνο το 40-50% της απαιτούμενης ποσότητας πρωτεΐνης — οι εμφανείς δηλώσεις στην μπροστινή επισήμανση είναι παράνομες και παραπλανητικές επειδή οδηγούν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι λαμβάνουν πραγματικά τη συνολική ποσότητα πρωτεΐνης που διαφημίζεται, ενώ στην πραγματικότητα, το σώμα τους είναι σε θέση να αφομοιώσει μόνο περίπου τη μισή από αυτήν. Η εταιρεία αρτοποιίας λένε οι ενάγοντες, αγνοεί τις απαιτήσεις του FDA σχετικά με την μέθοδο  μέτρησης της ποσότητας πρωτεΐνης που είναι πραγματικά εύπεπτη και σε διαθέσιμη μορφή για τον καταναλωτή και επισημαίνει πολλά από τα προϊόντα με ψευδείς ισχυρισμούς περιεκτικότητας πρωτεΐνης.

Οι αγωγή ζητά από τη εταιρεία να σταματήσει «τις εικαζόμενες παράνομες, παραπλανητικές, δόλιες και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές». Ζητά επίσης αποζημίωση και τιμωρία, συν αμοιβές δικηγόρου και δικαστικά έξοδα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα