ΑρχικήΝέαΟμαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση

Ομαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση

2 λεπτά ανάγνωσης

Αρτοβιομηχανία κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς για τις πρωτεΐνες στην ετικέτα.

Μια ομαδική αγωγή, κατηγορεί τους την Dave’s Killer Bread ότι παραπλανεί τους καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι το ψωμί της περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι στην πραγματικότητα. Οι ισχυρισμοί πρωτεΐνης στη συσκευασία του ψωμιού “είναι παράνομοι και παραπλανητικοί κατά παράβαση των ομοσπονδιακών κανονισμών, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν με τις κανονιστικές απαιτήσεις για την υποβολή αξίωσης πρωτεΐνης”, αναφέρει η αγωγή.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την καταγγελία, επειδή οι πηγές πρωτεΐνης στα προϊόντα ψωμιού είναι το σιτάρι και η βρώμη — συστατικά με «πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας» που συνήθως παρέχουν μόνο το 40-50% της απαιτούμενης ποσότητας πρωτεΐνης — οι εμφανείς δηλώσεις στην μπροστινή επισήμανση είναι παράνομες και παραπλανητικές επειδή οδηγούν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι λαμβάνουν πραγματικά τη συνολική ποσότητα πρωτεΐνης που διαφημίζεται, ενώ στην πραγματικότητα, το σώμα τους είναι σε θέση να αφομοιώσει μόνο περίπου τη μισή από αυτήν. Η εταιρεία αρτοποιίας λένε οι ενάγοντες, αγνοεί τις απαιτήσεις του FDA σχετικά με την μέθοδο  μέτρησης της ποσότητας πρωτεΐνης που είναι πραγματικά εύπεπτη και σε διαθέσιμη μορφή για τον καταναλωτή και επισημαίνει πολλά από τα προϊόντα με ψευδείς ισχυρισμούς περιεκτικότητας πρωτεΐνης.

Οι αγωγή ζητά από τη εταιρεία να σταματήσει «τις εικαζόμενες παράνομες, παραπλανητικές, δόλιες και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές». Ζητά επίσης αποζημίωση και τιμωρία, συν αμοιβές δικηγόρου και δικαστικά έξοδα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέα όρια υπολειμμάτων για έξι φυτοφάρμακα σε ακτινίδια, σταφύλια, κεράσια και δημητριακά από τις 5 Νοεμβρίου

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2026/2289 τροποποιεί τα ανώτατα όρια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ζωικά προϊόντα, μετά από αιτήσεις που αξιολόγησε η EFSA

Παρθένο ελαιόλαδο: Σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες – Ποια ελληνική ποικιλία επηρεάζεται από τα νέα όρια στερολών

Από τα 1.000 στα 800 mg/kg το όριο στερολών για την Κορωνέικη, με πρόσθετες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις.

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.