ΑρχικήΝέαΟμαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση

Ομαδική αγωγή κατά εταιρείας αρτοποιίας των ΗΠΑ για παραπλάνηση

2 λεπτά ανάγνωσης

Αρτοβιομηχανία κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς για τις πρωτεΐνες στην ετικέτα.

Μια ομαδική αγωγή, κατηγορεί τους την Dave’s Killer Bread ότι παραπλανεί τους καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι το ψωμί της περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι στην πραγματικότητα. Οι ισχυρισμοί πρωτεΐνης στη συσκευασία του ψωμιού “είναι παράνομοι και παραπλανητικοί κατά παράβαση των ομοσπονδιακών κανονισμών, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν με τις κανονιστικές απαιτήσεις για την υποβολή αξίωσης πρωτεΐνης”, αναφέρει η αγωγή.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την καταγγελία, επειδή οι πηγές πρωτεΐνης στα προϊόντα ψωμιού είναι το σιτάρι και η βρώμη — συστατικά με «πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας» που συνήθως παρέχουν μόνο το 40-50% της απαιτούμενης ποσότητας πρωτεΐνης — οι εμφανείς δηλώσεις στην μπροστινή επισήμανση είναι παράνομες και παραπλανητικές επειδή οδηγούν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι λαμβάνουν πραγματικά τη συνολική ποσότητα πρωτεΐνης που διαφημίζεται, ενώ στην πραγματικότητα, το σώμα τους είναι σε θέση να αφομοιώσει μόνο περίπου τη μισή από αυτήν. Η εταιρεία αρτοποιίας λένε οι ενάγοντες, αγνοεί τις απαιτήσεις του FDA σχετικά με την μέθοδο  μέτρησης της ποσότητας πρωτεΐνης που είναι πραγματικά εύπεπτη και σε διαθέσιμη μορφή για τον καταναλωτή και επισημαίνει πολλά από τα προϊόντα με ψευδείς ισχυρισμούς περιεκτικότητας πρωτεΐνης.

Οι αγωγή ζητά από τη εταιρεία να σταματήσει «τις εικαζόμενες παράνομες, παραπλανητικές, δόλιες και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές». Ζητά επίσης αποζημίωση και τιμωρία, συν αμοιβές δικηγόρου και δικαστικά έξοδα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους