Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια ημέρα ψωμιού: Η Σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον φούρνο της γειτονιάς

ΑρχικήΝέαΠαγκόσμια ημέρα ψωμιού: Η Σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον φούρνο της γειτονιάς
spot_img

cibum team

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα άρτου η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα ποιοτική έρευνα για την στάση των καταναλωτών σε σχέση με τα αρτοποιεία της γειτονιάς, τις προτιμήσεις τους και τα κριτήρια επιλογής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIBC).

Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, διατοπικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το συναντάμε σε κάθε γωνιά της Γης, σε κάθε πολιτισμό, σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης διαδρομής. Κατά διαστήματα λέγονται και ακούγονται διάφορα για το ψωμί, ότι δήθεν παχαίνει, ότι δήθεν δεν είναι θρεπτικό , ότι δήθεν πρέπει να καταναλώνουμε υποκατάστατά του για τους παραπάνω λόγους… Το ψωμί όμως από μόνο του ούτε ανθυγιεινό είναι ούτε παχυντικό! Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής.

Η 16η Οκτωβρίου λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για να απενοχοποιήσουμε το ψωμί και να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για το πόσο υγιεινό είναι ούτως ώστε να παραμείνει στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας.

Οι συνθήκες πέρυσι με τα έκτακτα μέτρα προστασίας και την έλευση της πανδημίας, δυστυχώς δεν μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε οι αρτοποιοί όλης της χώρας την γιορτή αυτή που συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα διατροφής. Δεν μας επέτρεψαν επίσης να παρουσιάσουμε την έρευνα που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας για τα αρτοποιεία της χώρας μας και την αντιμετώπιση του καταναλωτικού κοινού στο ψωμί και στον χώρο παραγωγής του.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ποιοτική Έρευνα Στάσεων προς τους Παραδοσιακούς Φούρνους  συνοπτικά σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Στην ενότητα της Αντίληψης των Καταναλωτών που Προτιμούν το Φούρνο, τα κριτήρια είναι:

Καλύτερη ποιότητα του ψωμιού

Δέσιμο με την παράδοση

Σχέση με τον φούρναρη

Στην Ενότητα για το Ποιο είναι το Φρέσκο Ψωμί, τα κριτήρια είναι:

Tο Φρεσκοζυμωμένο

Το Ελληνικό ψωμί

Τέλος στη Σχέση με τον Φούρνο της Γειτονιάς, οι καταναλωτές αποφάνθηκαν ότι

Ο φούρνος θεωρείται ένα Οχυρό της Παράδοσης

Εμπιστεύονται τον Αρτοποιό

Συνδέεται με θετικές αναμνήσεις και την γλύκα του ζεστού ψωμιού.

Η προσπάθειά και η ανάγκη μας όμως για την επιστροφή στην κανονικότητα, ας μας δώσει εφέτος το κίνητρο να γιορτάσουμε την 16η Οκτωβρίου όλοι οι αρτοποιοί της χώρας…

Ας δώσουμε την πληροφορία στον καταναλωτή ότι η μέρα αυτή είναι μέρα γιορτής, στολίζοντας τα μαγαζιά μας και προσφέροντας στον καταναλωτή αυτό που καθημερινά προσφέρουμε.. Φρέσκο, υγιεινό ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς!!!

Χρόνια Πολλά σε όλους μας!!

Μιχάλης Μούσιος

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο