Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Passive Cooking”: Η πρόταση της Barilla για βιώσιμο μαγείρεμα ζυμαρικών

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα"Passive Cooking": Η πρόταση της Barilla για βιώσιμο μαγείρεμα ζυμαρικών
spot_img

Η Barilla συστήνει την τεχνική PassiveCooking: ένας βιώσιμος τρόπος μαγειρέματος ζυμαρικών που δείχνει την αγάπη για τον πλανήτη

Γνωρίζετε ότι το μαγείρεμα του φαγητού αποτελεί την τέταρτη πιο ενεργοβόρα1 δραστηριότητα σε ένα νοικοκυριό; Αυτό συμβαίνει καθώς πολλά σπίτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κουζίνες και φούρνους που δεν έχουν προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Barilla εμπνέει τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια οικολογική επανάσταση και να κάνει μια Κίνηση Αγάπης για τον πλανήτη, εκπαιδεύοντας τους λάτρεις των ζυμαρικών σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μαγειρέματος τους. Η υιοθέτηση της λύσης του Passive Cooking από το νοικοκυριό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τη χρήση ενέργειας μέσω απλών αλλαγών στο σπίτι, όπως το βράσιμο του νερού για τα ζυμαρικά. Αυτός ο βιώσιμος τρόπος μαγειρέματος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας εύκολης αλλαγής από τους καταναλωτές προς όφελος του πλανήτη.

«Νοιαζόμαστε για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη μείωση του αντίκτυπού μας στον πλανήτη. Για το λόγο αυτό, εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παραγωγικών διαδικασιών, μειώνοντας το αντίκτυπο στο περιβάλλον όσον αφορά στις εκπομπές CO2 και στην κατανάλωση νερού». Barilla2

Τι είναι το Passive Cooking;

Το Passive Cooking (Παθητικό Μαγείρεμα) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών, ενώ εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε το αποτύπωμα σε άνθρακα. Η διαδικασία ποικίλλει ανά γεύμα, αλλά για το μαγείρεμα ζυμαρικών η συμβουλή μας είναι:

– Βήμα 1: Βράζετε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά

– Βήμα 2: Μετά από 2 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν σε ζεστό νερό

– Βήμα 3: Καλύπτετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε για τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος

– Βήμα 4: Στραγγίζετε και σερβίρετε τα ζυμαρικά. Καλή όρεξη!

Τα οφέλη του Rassive Cooking

Το συμβατικό Passive Cooking υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ωστόσο η Barilla έχει αναπτύξει μια σύγχρονη αντίληψη για τη μέθοδο, για να μας εμπνεύσει να επανεξετάσουμε αυτή την τεχνική.

Πώς το βράσιμο των ζυμαρικών μπορεί να σώσει τον πλανήτη;

Μια μερίδα ζυμαρικών μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά με 438 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών να σερβίρονται καθημερινά3, μια μικρή αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος θα μπορούσε να έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο παγκοσμίως.

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο Passive Cooking, είναι διαθέσιμο το WhatsApp Bot, ώστε να έχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, με διαθέσιμο περιεχόμενο βήμα προς βήμα και την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη μέθοδο Passive Cooking. Η εφαρμογή, προσφέρει έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο μαγειρέματος για όλους, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται ενέργεια!

«Στην Barilla, έχουμε πάθος με το να έχουμε θετικό αντίκτυπο, είτε στο τραπέζι είτε στον πλανήτη. Η πρόκληση για κάτι τόσο παραδοσιακό όπως ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 είναι μια επανάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια πιάτα την ημέρα. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι μικρές πράξεις μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστική αλλαγή, ελπίζουμε οι λάτρεις των ζυμαρικών να ενωθούν μαζί μας στο κίνημα Passive Cooking. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη», δηλώνει ο Gianluca Di Tondo, CMO, Barilla.

1] Eurostat  (nrg_bal_c)

2 Barilla sustainable sourcing page

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα