Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Πεπονολέμονο”: Ένα ιδιόμορφο ιαπωνικό υβρίδιο

ΑρχικήΝέα"Πεπονολέμονο": Ένα ιδιόμορφο ιαπωνικό υβρίδιο
spot_img

Τα πεπόνια=λεμόνια συνδυάζουν χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη, έχοντας τη γλυκύτητα του πεπονιού και την οξύτητα του λεμονιού.

Ξέρουμε τα λεμόνια και τα πεπόνια ως δύο ξεχωριστά φρούτα, αλλά Ιάπωνες αγρότες μας τα συστήνουν τώρα μαζί, αφού έχουν δημιουργήσει ορισμένα υβρίδια πεπόνια- λεμόνια που καλλιεργήθηκαν σε πέντε αγροκτήματα στην πόλη Furano της νήσου Χοκάιντο στην Ιαπωνία.

Τα πεπόνια λεμόνια, όπως θα περίμενε κανείς, συνδυάζουν χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη. Έχουν τη γλυκύτητα του πεπονιού και την οξύτητα ενός λεμονιού, ενώ το εξωτερικό του έχει στρογγυλό σχήμα, κάπως κιτρινωπό χρώμα και θυμίζει καρπούζι χωρίς τις σκούρες πράσινες ρίγες του. Όσο για το εσωτερικό του, έχει λευκή σάρκα και  οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η New York Post, οι ιθύνοντες για τα πεπόνια λεμόνια, από την εταιρεία Sunctory, συνιστούν να φαγωθούν κρύα και καλά παγωμένα- για να εξισορροπήσει η οξύτητα και η γλυκύτητα- ως το τέλειο καλοκαιρινό σνακ.

Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι τα πεπόνια με λεμόνι είναι ελάχιστα και μόνο 3.800 από αυτά θα πωληθούν στην πόλη έως το τέλος Αυγούστου, για περίπου 23 ευρώ το ένα.

Το πώς ακριβώς δημιούργησαν οι αγρότες το πεπόνι λεμόνι είναι ασαφές, αλλά γενικά, τα υβρίδια καλλιεργειών γίνονται χρησιμοποιώντας τεχνικές, όπως η διασταυρούμενη επικονίαση, δηλαδή την εφαρμογή της γύρης από ένα λουλούδι στο αναπαραγωγικό μέρος ενός άλλου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο