Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιττώματα ποντικιών σε Ιταλικό εστιατόριο

ΑρχικήΝέαΠεριττώματα ποντικιών σε Ιταλικό εστιατόριο
spot_img

Το εστιατόριο έλαβε 1 αστέρι στα 5 στο σύστημα υγειονομικής αξιολόγησης.

Σε έκθεση που εκδόθηκε μετά από υγειονομική επιθεώρηση στο ιταλικό εστιατόριο Little Sicily, στην πόλη Sedgefield, αποκάλυψε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Η υγειονομική επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου και οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας εντόπισαν διάφορες παραβιάσεις που έθεταν σε κίνδυνο την υγιεινή του χώρου.

Βρέθηκε παρουσία περιττωμάτων τρωκτικών στον χώρο του εστιατορίου, κάτι που θεωρείται από τις πιο σοβαρές παραβάσεις υγιεινής, καθώς αυτά αποτελούν ενδεικτικό στοιχείο μόλυνσης από παράσιτα και πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η επιθεώρηση κατέγραψε επίσης ότι τα πατώματα ήταν βρώμικα, ιδίως κάτω από τον εξοπλισμό μαγειρέματος, και οι τοίχοι είχαν λιπαρά υπολείμματα σε όλη τους την έκταση, ενώ τα τρόφιμα αποθηκεύονταν απευθείας στο πάτωμα. Για παράδειγμα, βρέθηκαν ανοιχτά δοχεία με πατατάκια να βρίσκονται στο πάτωμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από μικρόβια και παράσιτα.

Οι επιθεωρητές ανέφεραν ότι οι επιφάνειες εργασίας στο χώρο της κουζίνας και της προετοιμασίας τροφίμων δεν διατηρούνταν καθαρές. Ένα βρώμικο υφασμάτινο πανί, το οποίο ήταν τοποθετημένο πάνω σε πάγκο, θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να μολύνει τα τρόφιμα.

Τέλος, ο απορροφητήρας της κουζίνας και τα φίλτρα του ήταν βρώμικα και λιπαρά, ενώ σημειώθηκαν και άλλες ελλείψεις στην καθαριότητα του εξοπλισμού.

    Μετά την επιθεώρηση, το εστιατόριο έλαβε 1 αστέρι στα 5 στο σύστημα υγειονομικής αξιολόγησης. Η διευθύντρια του εστιατορίου, Emma Russell, δήλωσε ότι η βαθμολογία αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση της καθαριότητας του καταστήματος.

    Υποστήριξε ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω καθυστερήσεων σε ορισμένες εργασίες και εγγράφων που δεν ήταν ενημερωμένα κατά τον χρόνο της επιθεώρησης. Ανέφερε επίσης ότι όλα τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τους επιθεωρητές έχουν αντιμετωπιστεί άμεσα, αλλά θα χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να πραγματοποιηθεί νέα επιθεώρηση και να αναθεωρηθεί η βαθμολογία.

    Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης επίσκεψης στις 18 Ιουλίου, οι επιθεωρητές βρήκαν ότι ενώ έγιναν κάποιες βελτιώσεις, παρέμενε η ανάγκη για περαιτέρω καθαρισμό του χώρου. Επίσης, σημείωσαν την τοποθέτηση δηλητηρίου για τρωκτικά στο πάτωμα της αποθήκης τροφίμων, κάτι που θεωρήθηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια.

    Ένα άλλο σημείο που επισημάνθηκε ήταν η ανεπαρκής εκπαίδευση και επίβλεψη του προσωπικού σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων. Η έκθεση ανέφερε ότι το προσωπικό πρέπει να λαμβάνει κατάλληλη εκπαίδευση για να κατανοεί τη σημασία της υγιεινής και να εφαρμόζει σωστές πρακτικές στην αποθήκευση και τον χειρισμό των τροφίμων.

    Η επιχείρηση παραμένει σε αναμονή για τη νέα επιθεώρηση, ελπίζοντας σε βελτίωση της βαθμολογίας υγιεινής, ενώ η Russell εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το εστιατόριο θα επιτύχει τουλάχιστον 4 ή 5 αστέρια στην επόμενη αξιολόγηση. Ωστόσο, τόνισε ότι η παρούσα βαθμολογία έχει ήδη επιφέρει μείωση στην πελατεία, αν και δήλωσε ότι οι πιο πιστοί επισκέπτες κατανοούν πως τα προβλήματα που εντοπίστηκαν έχουν πλέον λυθεί.

    https://www.gazettelive.co.uk/whats-on/food-drink-news/rodent-droppings-filthy-floors-greasy-29939049

    Ακολουθήστε το Cibum
    στα Google News

    Μείνετε ενημερωμένοι

    Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Must read

    ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

    Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

    455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

    Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

    Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

    Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Ροή Ενημέρωσης

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_img

    Δείτε επίσης!
    Προτεινόμενα άρθρα

    Μετάβαση στο περιεχόμενο