Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΕΤΕΤ: Προς διαπραγμάτευση η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους Τεχνολόγους Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΠΕΤΕΤ: Προς διαπραγμάτευση η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους Τεχνολόγους Τροφίμων
spot_img

Τι αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων.

Το περασμένο Σάββατο 21/1/2023, συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση μελών ΠΕΤΕΤ με μεγάλη συμμετοχή τεχνολόγων τροφίμων από όλη την Ελλάδα. Μετά από την εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μελών και τέθηκαν ζητήματα και απόψεις που απασχολούν συναδέλφους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση τα μέλη ψήφισαν και αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τα παρακάτω:

  1. Εγκρίθηκε η πρόταση απολογισμού/οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης περιόδου 2021-2022.

2. Εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης για την διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας τόσο ως προς τον εισαγωγικό μισθό( 996€) όσο και ως προς τις ωριμάνσεις και τα επιδόματα. Η Γ.Σ. εξουσιοδότησε την διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για υπογραφή όμοιο-επαγγελματική σύμβασης μελών ΠΕΤΕΤ.

3. Όρισε ως ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών για το ΚΔΣ και την ΔΕ του περιφ.Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 7/5/2023 ( με την επιφύλαξη μεταφοράς λόγω εθνικών εκλογών) . Η Γ.Σ. αποφάσισε ότι ενσωματώνει στην εκλογική διαδικασία την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όπως όπως ο νόμος 4808/2021 ορίζει.

4. Εξέλεξε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή , πρόεδρο τον Μιχάλη Μαυρούλια και μέλη, Αικατερίνη Ζάτσου, Ηλία Αμπελιώτη, Παναγιώτα Παυλοπούλου και Ιωάννη Καράλη

5.Τέλος σε θέμα που έθεσε ο συνάδελφος Χρήστος Μαρκού από την Λάρισα για την οργάνωση με πρωτοβουλία της ΠΕΤΕΤ οργάνου εκπροσώπησης των δημοσίων υπαλλήλων, το σώμα αποφάσισε θετικά και δεσμεύει την επόμενη διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο