Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και όμως υπάρχει (μπλιαχ): Αλκοολούχο ποτό από… ανθρώπινα κόπρανα!

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΚαι όμως υπάρχει (μπλιαχ): Αλκοολούχο ποτό από... ανθρώπινα κόπρανα!
spot_img

Το Ttongsul είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο κρασί-φάρμακο με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9% που φτιάχνεται μετά από ζύμωση παιδικών κοπράνων.

Υπάρχουν αρκετές αναφορές για τρόφιμα και ποτά παρασκευασμένα με ανθρώπινα ή και ζωικά περιττώματα. Όπως για παράδειγμα η μπύρα un kono kuro φτιαγμένη από περιττώματα ελέφαντα και ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο Kopi Luwak φτιαγμένος από περιττώματα μοσχογαλής (ένα είδος νυφίτσας). Ωστόσο, αυτή η ιδιαίτερη ζύμωση που προκύπτει μέσα από το πεπτικό σύστημα, συμφώνα με αναφορές, κάνει τη γεύση τους
εξαιρετική. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Τtongsul.

Αυτό το ποτό που έχει 9% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο με καταγωγή από τη Νότια Κορέα. Είναι μια παραλλαγή κρασιού που δημιουργείται από τα κόπρανα μικρού παιδιού και σύμφωνα με τη DailyMail, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το 1960.

Στην αρχαία Κορέα υπήρχε η πεποίθηση ότι μπορεί να εξαφανίσει κοψίματα και μώλωπες, να διορθώσει σπασμένα οστά, ακόμη και να θεραπεύσει την επιληψία. Το 2013 μια ρεπόρτερ του Ιαπωνικού Vice κατάφερε να εντοπίσει ένα παραδοσιακό Κορεάτη γιατρό που ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να το φτιάχνουν. «Αισθάνομαι λυπημένος που τα ανθρώπινα κόπρανα δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως παραδοσιακό φάρμακο», ανέφερε στη συνέντευξη ο Dr Lee Chang Soo.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ένα μείγμα με περιττώματα παιδιού μεταξύ 4 και 7 ετών ψύχεται για 3-4 ημέρες, αναμιγνύεται με νερό, χωρίζεται σε μικρότερα κομμάτια και ζυμώνεται όλη τη νύχτα. Η δεξαμενή με τα περιττώματα αρχίζει να μυρίζει όλο και πιο έντονα με το πέρασμα των ημερών.

Το μείγμα αφού κοσκινιστεί αναμιγνύεται με 70% βρασμένο, μη κολλώδες ρύζι, 30% κολλώδες και μαγιά. Η διαδικασία της ζύμωσης ενεργοποιεί τα ωφέλημα βακτήρια και σκοτώνει τα υπόλοιπα. Ζυμώνεται για περίπου 7 ημέρες σε ένα πήλινο δοχείο, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα για να διατηρηθεί η θερμοκρασία από 30 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Για να καταστεί πόσιμο θα πρέπει να ζημωθεί καλά αλλιώς μπορεί να είναι επιβλαβές για την
υγεία. Το κίτρινο-καφέ υγρό είναι στραγγισμένο και μοιάζει με συνδυασμό λάσπης περιττωμάτων και εμετού, πιθανώς με μικρά κομμάτια λίπους να επιπλέουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ιδιαίτερο ποτό με την έντονα άσχημη μυρωδιά δεν χρησιμοποιείται στην σύγχρονη Κορέα και ως επί το πλείστο το χρησιμοποιούσαν 100 χρόνια πριν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα