Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πήλιο: Από σήμερα το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

ΑρχικήΝέαΠήλιο: Από σήμερα το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ
spot_img

Ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών στην «Φάρμα Καραΐσκου»

Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάς το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής μονάδας στην Θεσσαλία «Φάρμα Καραΐσκου», που συνεργάζεται στην οργάνωση με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Για δύο μέρες, η «Φάρμα Καραΐσκου» θα μεταμορφωθεί σε ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων, να μάθουν τα μυστικά της τοπικής κουζίνας, να συμμετάσχουν σε βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές από τους χώρους του φεστιβάλ πέρασαν συνολικά περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν την καθιέρωσή του ως σημαντικού θεσμού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οικοτουριστικός – γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής και να προβληθεί περαιτέρω τόσο το Πήλιο όσο και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο