Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πήλιο: Από σήμερα το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

ΑρχικήΝέαΠήλιο: Από σήμερα το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ
spot_img

Ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών στην «Φάρμα Καραΐσκου»

Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάς το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

- Advertisement -

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής μονάδας στην Θεσσαλία «Φάρμα Καραΐσκου», που συνεργάζεται στην οργάνωση με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Για δύο μέρες, η «Φάρμα Καραΐσκου» θα μεταμορφωθεί σε ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων, να μάθουν τα μυστικά της τοπικής κουζίνας, να συμμετάσχουν σε βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές από τους χώρους του φεστιβάλ πέρασαν συνολικά περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν την καθιέρωσή του ως σημαντικού θεσμού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οικοτουριστικός – γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής και να προβληθεί περαιτέρω τόσο το Πήλιο όσο και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα